
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
citroner
citron (økologisk citron) | 1 | ||
appelsiner
appelsin (økologisk appelsin) | 1 | ||
smør
smør (blødt smør) | 280 g g | ||
sukker sukker | 280 g g | ||
salt salt | 1 knsp. knsp. | ||
vaniljesukker vaniljesukker | 8 g g | ||
æg æg | 5 | ||
mel mel | 300 g g | ||
bagepulver bagepulver | 15 g g | ||
mælk mælk | 2 - 3 spsk. spsk. | ||
fedtstof fedtstof | |||
flormelis flormelis | 300 g g | ||
grøn frugtfarve grøn frugtfarve | |||
hvid chokoladetrøffel hvid chokoladetrøffel |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteFodboldbanekage
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
- Skyl citron og appelsin i varmt vand og riv skallen fint.
- Rør appelsin- og citronskal, smør, sukker, salt og vaniljesukker sammen til en cremet masse.
- Pisk ét æg ad gangen grundigt i dejen.
- Bland mel og bagepulver og rør det i dejen sammen med mælk.
- Forvarm ovnen til 175°C.
- Smør en firkantet kageform (ca. 20 x 30 cm) med fedtstof stil den på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 30 minutter, til den har fået den ønskede gyldne farve.
- Lad kagen køle af og tag den ud af formen.
Glasur
- Pres saften af citronen og appelsinen.
- Si flormelis i en skål.
- Tilsæt 1 spsk. appelsin- og citronsaft ad gangen, så glasuren ikke bliver for tyndtflydende.
- Tag en lille del glasur fra og kom den i en frysepose.
- Bland den resterende glasur med grøn frugtfarve og smør den ud på kagen.
- Lad kagen tørre og pynt derefter kagen med den hvide glasur, så kagen kommer til at ligne en fodboldbane.
- Pynt evt. også kagen med en hvid chokoladetrøffel, som klistres fast med en smule glasur.
Næringsindhold
Fedt22
g
Kulhydrater68
g
Protein6
g
kcal504
kJ2110