
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
1 | citroner
citron ((økologisk citron)) | ||
1 | appelsiner
appelsin ((økologisk appelsin)) | ||
280 g g | smør
smør ((blødt smør)) | ||
280 g g | sukker sukker | ||
1 knsp. knsp. | salt salt | ||
8 g g | vaniljesukker vaniljesukker | ||
5 | æg æg | ||
300 g g | mel mel | ||
15 g g | bagepulver bagepulver | ||
2 -3 spsk spsk | mælk mælk | ||
fedtstof fedtstof | |||
300 g g | flormelis flormelis | ||
grøn frugtfarve grøn frugtfarve | |||
hvid chokoladetrøffel hvid chokoladetrøffel |
Fodboldbanekage
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Skyl citron og appelsin i varmt vand og riv skallen fint. Rør appelsin- og citronskal, smør, sukker, salt og vaniljesukker sammen til en cremet masse. Pisk ét æg ad gangen grundigt i dejen. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen sammen med mælk. Forvarm ovnen til 175°C. Smør en firkantet kageform (ca. 20 x 30 cm) med fedtstof stil den på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 30 minutter, til den har fået den ønskede gyldne farve. Lad kagen køle af og tag den ud af formen.
Glasur
Pres saften af citronen og appelsinen. Si flormelis i en skål. Tilsæt 1 spsk. appelsin- og citronsaft ad gangen, så glasuren ikke bliver for tyndtflydende. Tag en lille del glasur fra og kom den i en frysepose. Bland den resterende glasur med grøn frugtfarve og smør den ud på kagen. Lad kagen tørre og pynt derefter kagen med den hvide glasur, så kagen kommer til at ligne en fodboldbane. Pynt evt. også kagen med en hvid chokoladetrøffel, som klistres fast med en smule glasur.