Skyl citron og appelsin i varmt vand og riv skallen fint.
Fodboldbanekage
Ingredienser
-
- 1 citron økologisk citron
- 1 appelsin økologisk appelsin
- 280 g smør blødt smør
- 280 g sukker
- 1 knsp. salt
- 8 g vaniljesukker
- 5 æg
- 300 g mel
- 15 g bagepulver
- 2 - 3 spsk. mælk
- fedtstof
- 300 g flormelis
- grøn frugtfarve
- hvid chokoladetrøffel
Forberedelse
Rør appelsin- og citronskal, smør, sukker, salt og vaniljesukker sammen til en cremet masse.
Pisk ét æg ad gangen grundigt i dejen.
Bland mel og bagepulver og rør det i dejen sammen med mælk.
Forvarm ovnen til 175°C.
Smør en firkantet kageform (ca. 20 x 30 cm) med fedtstof stil den på en bageplade beklædt med bagepapir.
Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 30 minutter, til den har fået den ønskede gyldne farve.
Lad kagen køle af og tag den ud af formen.
Pres saften af citronen og appelsinen.
Si flormelis i en skål.
Tilsæt 1 spsk. appelsin- og citronsaft ad gangen, så glasuren ikke bliver for tyndtflydende.
Tag en lille del glasur fra og kom den i en frysepose.
Bland den resterende glasur med grøn frugtfarve og smør den ud på kagen.
Lad kagen tørre og pynt derefter kagen med den hvide glasur, så kagen kommer til at ligne en fodboldbane.
Pynt evt. også kagen med en hvid chokoladetrøffel, som klistres fast med en smule glasur.
Glasur