Figensennep til osteplatten

Figensennep til osteplatten image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 20 min

Ingredienser

6 portioner
    • 2   spsk. sennepsfrø
    • 600   g figner
    • 1   løg
    • 2   spsk. smør
    • 2   spsk. rørsukker
    • 4   - 6   spsk. balsamico
    • 1   knsp. tørret timian
    •   salt
    • 4   - 6   tsk. sennep middelstærk eller stærk
    • 600   g forskellige oste
    •   baguetter

Forberedelse

    Sennepsfrøene ristes let på en tør pande, hvorefter de hældes over på en tallerken til afkøling. Skyl 500g figner, fjern stilkene og skær frugterne i tern. Pil løget, hak det og rist det i smeltet smør i en pande med slip-let belægning, indtil de er klart. Tilsæt figenternene og lad dem riste med i 2-3 minutter. Strø sukker på og lad det stå ca. 1 minut til det er smeltet. Tilsæt 4 spsk. balsamico eddike og krydr med timian og salt. Rist videre ved svag varme i ca. 5 minutter under konstant omrøring til massen tykner. Efter behov smages til med balsamico eddike og salt. De ristede sennepsfrø og sennep røres i lidt efter lidt, smag til og lad det køle af. Opbevares i køleskab indtil serveringen. De resterende figner skylles og deles i kvarte. Anret sammen med ost på et fad. Server figensennep og baguette til.