Super frisk. Til Lidl Pris
Figensennep til osteplatten

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

sennepsfrø sennepsfrø2 spsk. spsk.
figner figne600 g g
løg løg1
smør smør2 spsk. spsk.
rørsukker rørsukker2 spsk. spsk.
balsamico balsamico4 - 6 spsk. spsk.
tørret timian tørret timian1 knsp. knsp.
salt salt
sennep sennep
(middelstærk eller stærk)
4 - 6 tsk. tsk.
forskellige oste forskellige oste600 g g
baguetter baguette

Figensennep til osteplatten

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

20 min
(4)

Opskriften

Sennepsfrøene ristes let på en tør pande, hvorefter de hældes over på en tallerken til afkøling. Skyl 500g figner, fjern stilkene og skær frugterne i tern. Pil løget, hak det og rist det i smeltet smør i en pande med slip-let belægning, indtil de er klart. Tilsæt figenternene og lad dem riste med i 2-3 minutter. Strø sukker på og lad det stå ca. 1 minut til det er smeltet. Tilsæt 4 spsk. balsamico eddike og krydr med timian og salt. Rist videre ved svag varme i ca. 5 minutter under konstant omrøring til massen tykner. Efter behov smages til med balsamico eddike og salt. De ristede sennepsfrø og sennep røres i lidt efter lidt, smag til og lad det køle af. Opbevares i køleskab indtil serveringen. De resterende figner skylles og deles i kvarte. Anret sammen med ost på et fad. Server figensennep og baguette til.