Super frisk. Til Lidl Pris
Figensennep til osteplatten

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

2 spsk. spsk. sennepsfrø sennepsfrø
600 g g figner figne
1 løg løg
2 spsk. spsk. smør smør
2 spsk. spsk. rørsukker rørsukker
4 - 6 spsk. spsk. balsamico balsamico
1 knsp. knsp. tørret timian tørret timian
salt salt
4 - 6 tsk. tsk. sennep sennep
(middelstærk eller stærk)
600 g g forskellige oste forskellige oste
baguetter baguette

Figensennep til osteplatten

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

20 min
(4)

Sådan gør du

Sennepsfrøene ristes let på en tør pande, hvorefter de hældes over på en tallerken til afkøling. Skyl 500g figner, fjern stilkene og skær frugterne i tern. Pil løget, hak det og rist det i smeltet smør i en pande med slip-let belægning, indtil de er klart. Tilsæt figenternene og lad dem riste med i 2-3 minutter. Strø sukker på og lad det stå ca. 1 minut til det er smeltet. Tilsæt 4 spsk. balsamico eddike og krydr med timian og salt. Rist videre ved svag varme i ca. 5 minutter under konstant omrøring til massen tykner. Efter behov smages til med balsamico eddike og salt. De ristede sennepsfrø og sennep røres i lidt efter lidt, smag til og lad det køle af. Opbevares i køleskab indtil serveringen. De resterende figner skylles og deles i kvarte. Anret sammen med ost på et fad. Server figensennep og baguette til.