
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Dej
smør smør | 200 g g | ||
mælk mælk | 1,5 dl dl | ||
gær gær | 1 pakker pakke | ||
æg æg | 1 | ||
sukker sukker | 25 g g | ||
hvedemel hvedemel | 350 g g |
Creme
fløde fløde | 2,5 dl dl | ||
vaniljesukker vaniljesukker | 1 tsk. tsk. | ||
sukker sukker | 25 g g | ||
æggeblommer æggeblomme | 2 | ||
majsstivelse majsstivelse | 2 spsk. spsk. |
Glasur
flormelis flormelis | 100 g g | ||
vand vand | 1 - 2 spsk. spsk. |
Pynt
krymmel krymmel |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteFastelavnsboller
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Dej
- Smelt smør i en gryde og lad det køle af.
- Rør gær ud i lidt af mælken. Rør resten af mælken i og tilsæt æg, smør, sukker og mel.
- Rør i dejen indtil den hænger sammen. Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord og del den i 16 firkanter.
- Læg en skefuld creme i midten af hver firkant.
- Fold dejen om cremen og luk den godt sammen.
- Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med sammenføjningerne nedad.
- Lad bollerne efterhæve ca. 30. minutter.
- Bag bollerne i midten af ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.
- Lad bollerne køle inden glasuren kommes på.
Creme
- Kog fløden op med vaniljesukker og sukker.
- Rør æggeblommerne sammen med maizenamel i en lille skål
- Hæld lidt af den kogende fløde i æggeblandingen under omrøring og hæld blandingen tilbage i gryden. Kog cremen under omrøring i 3 min.
- Pynt med krymmel.
Tip: Hvis du blander lidt frugtfarve i cremen, bliver dine fastelavnsboller både farverige og sjove.