
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Dej
200 g g | smør smør | ||
1,5 dl dl | mælk mælk | ||
1 pakker pakke | gær gær | ||
1 | æg æg | ||
25 g g | sukker sukker | ||
350 g g | hvedemel hvedemel |
Creme
2,5 dl dl | fløde fløde | ||
1 tsk tsk | vaniljesukker vaniljesukker | ||
25 g g | sukker sukker | ||
2 | æggeblommer æggeblomme | ||
2 spsk spsk | majsstivelse majsstivelse |
Glasur
100 g g | flormelis flormelis | ||
1 -2 spsk spsk | vand vand |
Pynt
krymmel krymmel |
Fastelavnsboller
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Smelt smør i en gryde og lad det køle af. Rør gær ud i lidt af mælken. Rør resten af mælken i og tilsæt æg, smør, sukker og mel.
Rør i dejen indtil den hænger sammen. Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og del den i 16 firkanter. Læg en skefuld creme i midten af hver firkant. Fold dejen om cremen og luk den godt sammen. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med sammenføjningerne nedad.Lad bollerne efterhæve ca. 30. minutter. Bag bollerne i midten af ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.
Lad bollerne køle inden glasuren kommes på.
CremeKog fløden op med vaniljesukker og sukker. Rør æggeblommerne sammen med maizenamel i en lille skål
Hæld lidt af den kogende fløde i æggeblandingen under omrøring og hæld blandingen tilbage i gryden. Kog cremen under omrøring i 3 min.
Pynt med krymmel.
Tip
Hvis du blander lidt frugtfarve i cremen, bliver dine fastelavnsboller både farverige og sjove.