Super frisk. Til Lidl Pris
Fastelavnsboller

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Dej

smør smør200 g g
mælk mælk1,5 dl dl
gær gær1 pakker pakke
æg æg1
sukker sukker25 g g
hvedemel hvedemel350 g g

Creme

fløde fløde2,5 dl dl
vaniljesukker vaniljesukker1 tsk. tsk.
sukker sukker25 g g
æggeblommer æggeblomme2
majsstivelse majsstivelse2 spsk. spsk.

Glasur

flormelis flormelis100 g g
vand vand1 - 2 spsk. spsk.

Pynt

krymmel krymmel

Fastelavnsboller

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

20 min
(11)

Opskriften

Smelt smør i en gryde og lad det køle af. Rør gær ud i lidt af mælken. Rør resten af mælken i og tilsæt æg, smør, sukker og mel.

Rør i dejen indtil den hænger sammen. Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og del den i 16 firkanter. Læg en skefuld creme i midten af hver firkant. Fold dejen om cremen og luk den godt sammen. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med sammenføjningerne nedad.Lad bollerne efterhæve ca. 30. minutter. Bag bollerne i midten af ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.

Lad bollerne køle inden glasuren kommes på.

CremeKog fløden op med vaniljesukker og sukker. Rør æggeblommerne sammen med maizenamel i en lille skål

Hæld lidt af den kogende fløde i æggeblandingen under omrøring og hæld blandingen tilbage i gryden. Kog cremen under omrøring i 3 min.

Pynt med krymmel.

Tip

Hvis du blander lidt frugtfarve i cremen, bliver dine fastelavnsboller både farverige og sjove.