Farverige grøntsager i ovn med hummus og tomatsalsa

Farverige grøntsager i ovn med hummus og tomatsalsa image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

4 portioner
    • 800   g nye kartofler
    • 5   stængler timian
    • 3   spsk. olivenolie
    •   salt og peber
    • 500   g gulerødder
    •   forskelligfarvede peberfrugter
    • 2   squash
    • 6   - 8   forårsløg
  • Hummus

    • 1   dåse kikærter 265 g afdryppede
    • 50   g tahin sesampasta, glas
    • 1   hvidløgsfed
    • 1   knsp. citron (skal fra) ubehandlet citronskal
    • 1   - 2   tsk. citronersaft
    • 1   knsp. kommen tørret spidskommen
    •   salt
    •   cayennepeber
  • Salsa

    • 500   g tomater store tomater
    • 50   g sorte oliven
    • 1   løg
    • 0,25   bøtter basilikum
    •   salt og peber
    •   brun farin
  • Derudover

    •   bagepapir

Forberedelse

    En skøn vegetarisk ret med masser af smag. Denne ret er både indbydende at se på og smager fantastisk. Grønsagerne passer næsten sig selv når du først har fået dem i ovnen og så er det kun humus og salsa du skal koncentrere dig om. En fantastisk nem ret og en absolut vinder, hvis du er ny ud i det vegetariske køkken.

  1. Vask kartoflerne grundigt, og del dem på langs i kvarte, eller skær dem i otte dele.

  2. Pluk timianbladene af og hak dem, bland dem med olie og kartofler, og krydr med salt og peber.

  3. Fordel det på bagepapir på en bageplade, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 °C i 20 min.

  4. Skræl i mellemtiden gulerødderne, og halvér dem på langs.

  5. Vask peberfrugterne, fjern kernerne, og skær dem i brede skiver.

  6. Skyl squash og hvidløg, skær squashen i tykke skiver, halvér løget på langs.

  7. Vend kartoflerne én gang, hæld grøntsagerne ved, og bag videre i 25 min. Vend 1-2 gange undervejs.

  8. Hummus

  9. Hæld kikærterne ud i en si, skyl dem, og lad dem dryppe af.

  10. Purér dem med tahin og olivenolie.

  11. Pil hvidløget og pres det.

  12. Smag hummussen til med citronskal og -saft, spidskommen, salt og cayennepeber.

  13. Rør den smidig med 2-3 spsk. kogende vand efter behov.

  14. Salsa

  15. Skyl tomaterne, overhæld dem med kogende vand, hæld vandet væk, og flå tomaterne.

  16. Halvér dem, fjern kernerne, og skær dem i tern.

  17. Lad olivenerne dryppe af, og skær dem i tern.

  18. Pil løget og skær dem i fine tern.

  19. Skær basilikumbladene i fine strimler.

  20. Bland det hele, og smag til med salt, peber og sukker.

  21. Servér grøntsagerne med hummus og salsa.

  22. Er du ikke til en udelukkende vegetarisk ret, kan retten også nydes med enten et stykke grillet haloumi eller et stykke kød efter eget valg.