Familiefisk

kokkelandsholdet
kokkelandsholdet
Familiefisk image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

4 personer
    • 600   g torskefileter
    • 2   æg
    • 1   spsk. creme fraiche
    • 250   g smør
    • 4   stk. romainsalat
    • 1   dl piskefløde
    • 2   citroner
    • 1   spsk. sukker
    • 50   g parmesanost
    • 800   g kartofler
    • 1   dl olivenolie
    •   salt og peber

Forberedelse

    Sæt en gryde over med vand, og lad kartoflerne koge.

    Tjek fisken for ben, og skær den op i lige store stykker med en tynd kniv.

    Smør et ildfast fad med lidt olivenolie, og drys med salt i fadet. Læg fisken i fadet med mellemrum mellem stykkerne. Drys salt på toppen af fisken, og riv en anelse citronskal udover. Lad fisken hvile ved stuetemperatur.

    Smelt smørret til blanquette-saucen ved lav varme i en gryde.

    Hæld fløde i en skål, og riv citronskal over. Tilføj peber, lidt salt og sukker. Pres citronsaft ned i skålen, og lad mormordressingen trække.

    Skyl hjertesalaten, og skær lidt af bunden. Bræk salaten ud i blade. Anret de store blade på en tallerken med bunden mod midten, og læg de små blade ovenpå de store. Sæt tallerkenen til side.

    Kom 1,5 tsk. creme fraiche i en lille gryde med høj kant. Tilsæt sort peber, lidt salt og lidt citronsaft. Slå 1 æg samt æggeblommen fra et andet æg i. Blend det hele sammen med en stavblender, og tilsæt forsigtigt det smeltede smør under blendning. Sæt blusset på svag varme, så saucen holder en temperatur på 50-60 °C. Pisk hvert 2. minut.

    Tjek kartoflerne med en urtekniv. Hvis de slipper kniven, når kniven trækkes op, er de færdige.

    Sæt fisken i ovnen, og bag den ved 140 °C i en forvarmet ovn i 6-7 minutter.

    Hæld mormordressingen over salaten, og tilføj en smule olivenolie, lidt sort peber og lidt salt.

    Træk blanquette-saucen væk fra blusset.

    Hæld vandet fra kartoflerne, og sluk for blusset. Lad gryden stå på eftervarme, mens du moser kartoflerne med et piskeris. Tilføj olivenolie, sort peber og salt. Vend forsigtige rundt.

    Tag fisken ud af ovnen.

    Kom kartoffelkompotten i en skål, og hæld lidt olivenolie over. Løft forsigtigt fiskestykkerne over på en tallerken med en paletkniv. Fisken er skrøbelig, så pas på! Pisk saucen godt sammen, og hæld den mellem fiskestykkerne. Riv til sidst parmesan over hjertesalaten.