
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
kikærter
kikærter (a 240 g drænet vægt) | 2 dåser dåse | |
løg løg | 1 | |
hvidløg hvidløg | 1 - 2 fed fed | |
persille persille | 1 bundter bundt | |
citronersaft citronsaft | ||
salt salt | ||
cayennepeber cayennepeber | ||
stødt spidskommen stødt spidskommen | 0,5 tsk. tsk. | |
æg æg | 1 | |
rasp rasp | 2 - 3 spsk. spsk. | |
solsikkeolie
solsikkeolie (til friturestegning) | ||
køkkenrulle køkkenrulle |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFalafel
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Kom kikærterne i en si, skyl dem grundigt, og lad dem dryppe af. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele groft. Pluk 1 spsk. persille af stænglerne. Blend det hele sammen, og smag til med lidt citronsaft, salt, cayennepeber og spidskommen. Ælt æg og rasp i efter behov, og form blandingen til 16-20 boller. Stilles koldt i 30 min. Varm solsikkeolie op i en gryde, indtil der fremkommer tydelige bobler omkring en træske, der holdes ned i olien. Frituresteg falaflerne portionsvis i 1-2 min., indtil de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og servér dem med resten af persillebladene.
Serveres gerne med hummus og tzatziki.