Super frisk. Til Lidl Pris
Falafel

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

2 dåser dåse kikærter kikærter
(a 240 g drænet vægt)
1 løg løg
1 - 2 fed fed hvidløg hvidløg
1 bundter bundt persille persille
citronersaft citronsaft
salt salt
cayennepeber cayennepeber
0,5 tsk. tsk. stødt spidskommen stødt spidskommen
1 æg æg
2 - 3 spsk. spsk. rasp rasp
solsikkeolie solsikkeolie
(til friturestegning)
køkkenrulle køkkenrulle

Falafel

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

40 min
(13)

Sådan gør du

Kom kikærterne i en si, skyl dem grundigt, og lad dem dryppe af. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele groft. Pluk 1 spsk. persille af stænglerne. Blend det hele sammen, og smag til med lidt citronsaft, salt, cayennepeber og spidskommen. Ælt æg og rasp i efter behov, og form blandingen til 16-20 boller. Stilles koldt i 30 min. Varm solsikkeolie op i en gryde, indtil der fremkommer tydelige bobler omkring en træske, der holdes ned i olien. Frituresteg falaflerne portionsvis i 1-2 min., indtil de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og servér dem med resten af persillebladene.

Serveres gerne med hummus og tzatziki.

Næringsindhold

Fedt23 g Kulhydrater28 g Protein10 g kcal375 kJ1569