
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
kikærter
kikærter (a 240 g drænet vægt) | 2 dåser dåse | ||
løg løg | 1 | ||
hvidløg hvidløg | 1 - 2 fed fed | ||
persille persille | 1 bundter bundt | ||
citronersaft citronsaft | |||
salt salt | |||
cayennepeber cayennepeber | |||
stødt spidskommen stødt spidskommen | 0,5 tsk. tsk. | ||
æg æg | 1 | ||
rasp rasp | 2 - 3 spsk. spsk. | ||
solsikkeolie
solsikkeolie (til friturestegning) | |||
køkkenrulle køkkenrulle |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteFalafel
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Kom kikærterne i en si, skyl dem grundigt, og lad dem dryppe af. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele groft. Pluk 1 spsk. persille af stænglerne. Blend det hele sammen, og smag til med lidt citronsaft, salt, cayennepeber og spidskommen. Ælt æg og rasp i efter behov, og form blandingen til 16-20 boller. Stilles koldt i 30 min. Varm solsikkeolie op i en gryde, indtil der fremkommer tydelige bobler omkring en træske, der holdes ned i olien. Frituresteg falaflerne portionsvis i 1-2 min., indtil de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og servér dem med resten af persillebladene.
Serveres gerne med hummus og tzatziki.