
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
risengrød
risengrød (helst uden salt) | 500 - 600 g g | |
vaniljestænger vaniljestang | 1 | |
rørsukker rørsukker | 3 spsk. spsk. | |
mandelflager mandelflage | 50 g g | |
hakkede mandler hakket mandel | 50 g g | |
citroner (skal fra) citron (skal fra) | ||
piskefløde piskefløde | 2,5 - 3,5 dl dl | |
kirsebærsauce kirsebærsauce |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listEn super nem risalamande
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Har du lavet for meget risengrød, og ved du ikke hvad du skal gøre med resterne? Med vores opskrift kan du let omdanne din risengrød til risalamande på 20 minutter. Følg opskriften og nyd en lækker vinterdessert. God fornøjelse!
- Kom den kolde risengrød op i en røreskål.
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule sukker. (Kasser den tomme vaniljestang, eller kom den i et lille glas med lidt vodka, så kan den stå og trække i flere måneder og give dig hjemmelavet vaniljeessens, som er god til konfekt mm.)
- Kom vaniljesukkeret, resten af sukkeret, mandelflager, hakkede mandler og fintrevet citronskal op til risengrøden og rør det godt sammen til vaniljen er ordentligt fordelt.
- Pisk fløden til let og luftigt flødeskum.
- Vend lidt efter lidt risengrødsblandingen op i flødeskummet, til du opnår den konsistens, du ønsker.
- Risalamanden trækker endnu mere smag ved at lade den hvile på køl i et par timer, men den kan også bare serveres straks med lidt lun kirsebærsauce.
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss
Se flere opskrifter fra Annemette Voss her