
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
500 -600 g g | risengrød
risengrød ((helst uden salt)) | ||
1 | vaniljestænger vaniljestang | ||
3 spsk spsk | rørsukker rørsukker | ||
50 g g | mandelflager mandelflage | ||
50 g g | hakkede mandler hakket mandel | ||
citroner (skal fra) citron (skal fra) | |||
2,5 -3,5 dl dl | piskefløde piskefløde | ||
kirsebærsauce kirsebærsauce |
En super nem risalamande
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
0:20
min
(3)
Sådan gør du
- Kom den kolde risengrød op i en røreskål.
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule sukker. (Kasser den tomme vaniljestang, eller kom den i et lille glas med lidt vodka, så kan den stå og trække i flere måneder og give dig hjemmelavet vaniljeessens, som er god til konfekt mm.)
- Kom vaniljesukkeret, resten af sukkeret, mandelflager, hakkede mandler og fintrevet citronskal op til risengrøden og rør det godt sammen til vaniljen er ordentligt fordelt.
- Pisk fløden til let og luftigt flødeskum.
- Vend lidt efter lidt risengrødsblandingen op i flødeskummet, til du opnår den konsistens, du ønsker.
- Risalamanden trækker endnu mere smag ved at lade den hvile på køl i et par timer, men den kan også bare serveres straks med lidt lun kirsebærsauce.
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss
Se flere opskrifter fra Annemette Voss her