En super nem risalamande

En super nem risalamande image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 20 min

Ingredienser

6 personer
    • 500   - 600   g risengrød helst uden salt
    • 1   vaniljestang
    • 3   spsk. rørsukker
    • 50   g mandelflager
    • 50   g hakkede mandler
    •   citroner (skal fra)
    • 2,5   - 3,5   dl piskefløde
    •   kirsebærsauce

Forberedelse

    Har du lavet for meget risengrød, og ved du ikke hvad du skal gøre med resterne? Med vores opskrift kan du let omdanne din risengrød til risalamande på 20 minutter. Følg opskriften og nyd en lækker vinterdessert. God fornøjelse!

  1. Kom den kolde risengrød op i en røreskål.

  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule sukker. (Kasser den tomme vaniljestang, eller kom den i et lille glas med lidt vodka, så kan den stå og trække i flere måneder og give dig hjemmelavet vaniljeessens, som er god til konfekt mm.)

  3. Kom vaniljesukkeret, resten af sukkeret, mandelflager, hakkede mandler og fintrevet citronskal op til risengrøden og rør det godt sammen til vaniljen er ordentligt fordelt.

  4. Pisk fløden til let og luftigt flødeskum.

  5. Vend lidt efter lidt risengrødsblandingen op i flødeskummet, til du opnår den konsistens, du ønsker.

  6. Risalamanden trækker endnu mere smag ved at lade den hvile på køl i et par timer, men den kan også bare serveres straks med lidt lun kirsebærsauce.

  7. Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

    Se flere opskrifter fra Annemette Voss her