Vask fileten, dup den tør, hvis nødvendigt skæres senerne væk, og fileten skæres i 2-3 cm. tykke stykker. Pil hvidløgsfedet, og hak det. Omrør det med olie og krydderier, og tilsæt lammefileten. Lad det stå i køleskabet i mindst 2 timer. Skræl agurken, halver den, fjern kernerne, og skær den i tern. Vask tomaterne, halvér dem, fjern kernerne og skær også dem i tern. Pil løget, og skær den i fine ringe. Vask kålen, høvl den i tynde striber, og ælt det en smule. Omrør creme fraiche med chilipasta, og smag til med salt. Rist pitabrødene eller brødet let i ovnen. Hæld lammefileten og marinaden i en varm pande, og steg det sprødt under lejlighedsvis omrøring i ca. 8 min. Salt det. Skær pitabrødene halvt op, og smør dem med chilicremen. Hæld kød og grøntsager i, og server med tzatziki efter behov.
Döner med lam
Ingredienser
4
personer
-
- 500 g lammefileter optøet, hvis fra frost
- 1 hvidløgsfed stort
- 4 spsk. olivenolie
- 1 tsk. paprikapulver
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 knsp. stødt spidskommen
- 1 knsp. stødt koriander
- 1 knsp. cayennepeber
- 200 g agurker
- 200 g tomater
- 1 løg
- salt
- 100 g hvidkål
- 200 g creme fraiche eller flødeskum
- 2 - 3 tsk. chilipasta stærk
- tzatziki til servering efter behov
- pitabrød eller fladbrød
Forberedelse
Næringsindhold pr. portion
Kcal
631
Protein (g)
35
Kulhydrat (g)
46
Fedt (g)
30