Döner med lam

Döner med lam image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 45 min

Ingredienser

4 personer
    • 500   g lammefileter optøet, hvis fra frost
    • 1   hvidløgsfed stort
    • 4   spsk. olivenolie
    • 1   tsk. paprikapulver
    • 1   tsk. tørret oregano
    • 1   knsp. stødt spidskommen
    • 1   knsp. stødt koriander
    • 1   knsp. cayennepeber
    • 200   g agurker
    • 200   g tomater
    • 1   løg
    •   salt
    • 100   g hvidkål
    • 200   g creme fraiche eller flødeskum
    • 2   - 3   tsk. chilipasta stærk
    •   tzatziki til servering efter behov
    •   pitabrød eller fladbrød

Forberedelse

    Vask fileten, dup den tør, hvis nødvendigt skæres senerne væk, og fileten skæres i 2-3 cm. tykke stykker. Pil hvidløgsfedet, og hak det. Omrør det med olie og krydderier, og tilsæt lammefileten. Lad det stå i køleskabet i mindst 2 timer. Skræl agurken, halver den, fjern kernerne, og skær den i tern. Vask tomaterne, halvér dem, fjern kernerne og skær også dem i tern. Pil løget, og skær den i fine ringe. Vask kålen, høvl den i tynde striber, og ælt det en smule. Omrør creme fraiche med chilipasta, og smag til med salt. Rist pitabrødene eller brødet let i ovnen. Hæld lammefileten og marinaden i en varm pande, og steg det sprødt under lejlighedsvis omrøring i ca. 8 min. Salt det. Skær pitabrødene halvt op, og smør dem med chilicremen. Hæld kød og grøntsager i, og server med tzatziki efter behov.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 631
Protein (g) 35
Kulhydrat (g) 46
Fedt (g) 30