Dessertpizza med æble og mandler

Dessertpizza med æble og mandler image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 40 min

Ingredienser

6 portioner
  • Dej

    • 300   g hvedemel
    • 25   g gær
    • 1   tsk. salt
    • 1   tsk. sukker
    • 2   spsk. olivenolie
  • Topping

    •   smør 1 god klat smør til stegning
    • 3   æbler
    • 2   spsk. sukker
    • 1   spsk. kanel
    • 100   g marcipan
    • 50   g mandler
    • 100   g ricotta

Forberedelse

  1. Opløs gær og sukker i 1,5 dl lunkent vand, og lad det stå tildækket i 10 min.

  2. Mel, salt, olie og vandet med gær æltes glat.

  3. Lad dejen hæve tildækket til det dobbelte et lunt sted i ca. 1 time.

  4. Skær i mellemtiden æblerne i 0,5-1 cm tykke både.

  5. Opvarm en pande med smør, sukker og kanel, og steg æblerne gyldne i et par minutter.

  6. Hak mandlerne groft.

  7. Ælt dejen kort igennem, og rul den ud på bagepapiret.

  8. Bred ricottaen ud på bunden. Riv marcipanen udover.

  9. Fordel æblerne på bunden, og drys de hakkede mandler udover.

  10. Bag pizzaen i en forvarmet ovn ved 200 °C i 10 min.

  11. Serveres evt. med en klat vaniljeis.