Dadelkugler er den bedste snack - men har du prøvet at tilføje sorte bønner? Det giver en skøn konsistens, et ekstra skud protein og fungerer overraskende godt i søde sager også. Kuglerne her tager ikke lang tid at lave og kan opbevares på køl eller frys. Du kan dekorere med lidt smeltet chokolade og et drys flagesalt eller spise dem, som de er.
Dadelkugler med sorte bønner
Ingredienser
20
stk.
-
- 1 dåse sorte bønner
- 150 g dadler
- 4 spsk. kokosolie
- 2 spsk. kakaopulver
- 3 spsk. kokosmel
- 1 tsk. vaniljearoma
- 1 nip salt
Forberedelse
1. Dræn bønnerne og skyl dem godt. Lad dem dryppe af.
2. Kom dem i en minihakker eller foddprocessor sammen med dadler (uden sten), kakaopulver, kokosmel, smeltet kokosolie, vaniljearoma/romessens og et nip salt.
3. Blend det til en ensartet masse. Har den lidt svært ved at blende, kan du tilføje en par spsk vand - men hav gerne tålmodighed og hjælp selv med at røre lidt rundt i det undervejs.
4. Stil det på frost i 30 minutter og rul det herefter til kugler.
5. Pynt med smeltet chokolade og flagesalt eller spis dem som de er.