Curry med søde kartofler og kokos

Curry med søde kartofler og kokos image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:10 t

Ingredienser

4 personer
    • 0,5   auberginer ca. 100 g
    • 2   spsk. olivenolie
    •   salt
    • 1   løg
    • 2   fed hvidløg
    • 2   cm ingefær ca. 10 g
    • 2   spsk. fritureolie fx. kokosolie
    • 1,5   spsk. karry stærk karry
    • 1   spsk. gurkemeje
    • 1   spsk. stødt spidskommen
    • 2   dåser hakkede tomater
    • 1   dåse kokosmælk
    • 2   - 3   søde kartofler ca. 200 g
    • 200   g grønne bønner
    •   limes saft
    •   chilisauce
    •   mynte
    • 3   spsk. kokus
    •   ris valgfrit

Forberedelse

    Skær auberginen i tern. Vend dem i olivenolie og salt og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter. Pil løg og hvidløg, skræl ingefær og hak det hele fint. Varm olie op i en stor gryde. Svits løg, hvidløg og ingefær i olien og tilsæt karry, gurkemeje og spidskommen. Lad krydderierne brænde en smule af, inden de hakkede tomater tilsættes. Lad tomaterne koge med i ca. 10 minutter og tilsæt derefter kokosmælk. Skræl de søde kartofler og skær dem i mundrette tern - kom dem i gryden og lad det hele simre i ca. 40 minutter, eller til kartoflerne er møre. Kog evt. ris. Kom bønnerne og de bagte auberginer i gryden og lad dem simre med i ca. 3-4 minutter. Smag retten til med limesaft, salt og evt. en smule chilisauce. Fordel retten i skåle og top med ristet kokos og frisk mynte. Du kan sagtens servere kogte ris til retten.

    Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening. Læs mere påiloveøko.dk/opskrifter