Croissant semlor

Croissant semlor image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 15 min

Ingredienser

2 stykker
    • 2   croissants
    • 50   g marcipan
    • 0,75   dl mandler
    • 3   spsk. mælk
    • 1,5   dl fløde
    • 1   tsk. flormelis

Forberedelse

    Boller op og boller ned. Det er den tid på året. Fastelavn. Og selvom der er intet galt med klassiske fastelavnsboller, så kan de svenske semlor også noget. Normalt laves de med bløde boller, men der er noget med den sprøde croissant, der går godt til det bløde, søde fyld. Og køber du croissanterne, fx i Lidls bake-off, kan du lave dem på ingen tid. Croissanterne halveres og fyldes med en slags remonce af marcipan, mandler, lidt af croissantfyldet og lidt mælk. Dertil et letpisket flødeskum og et drys flormelis på toppen. Haps!

  1. Halver croissanterne på langs. Pluk en smule af dejen indeni ud.

  2. Riv marcipan groft og hak mandlerne. Rør begge dele sammen med croissantdejen og mælk. Det skal masses sammen med fingrene.

  3. Smør remoncen ud på underdelen af croissanterne.

  4. Pisk fløden til flødeskum og kom det i en sprøjtepost (behøves ikke - det er kun for udseendes skyld).

  5. Sprøjt flødeskummen ovenpå remoncen og dæk med overdelen af croissanten.

  6. Drys evt. med lidt flormelis på toppen og server.

  7. Velbekomme!

    Opskriften er udarbejdet i samarbejde med Anna Bartels, anna-mad.dk