Super frisk. Til Lidl Pris
Croissant semlor

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

croissants croissant2
marcipan marcipan50 g g
mandler mandel0,75 dl dl
mælk mælk3 spsk. spsk.
fløde fløde1,5 dl dl
flormelis flormelis1 tsk. tsk.

Croissant semlor

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

15 min
(3)

Opskriften

Boller op og boller ned. Det er den tid på året. Fastelavn. Og selvom der er intet galt med klassiske fastelavnsboller, så kan de svenske semlor også noget. Normalt laves de med bløde boller, men der er noget med den sprøde croissant, der går godt til det bløde, søde fyld. Og køber du croissanterne, fx i Lidls bake-off, kan du lave dem på ingen tid. Croissanterne halveres og fyldes med en slags remonce af marcipan, mandler, lidt af croissantfyldet og lidt mælk. Dertil et letpisket flødeskum og et drys flormelis på toppen. Haps!

  1. Halver croissanterne på langs. Pluk en smule af dejen indeni ud.
  2. Riv marcipan groft og hak mandlerne. Rør begge dele sammen med croissantdejen og mælk. Det skal masses sammen med fingrene.
  3. Smør remoncen ud på underdelen af croissanterne.
  4. Pisk fløden til flødeskum og kom det i en sprøjtepost (behøves ikke - det er kun for udseendes skyld).
  5. Sprøjt flødeskummen ovenpå remoncen og dæk med overdelen af croissanten.
  6. Drys evt. med lidt flormelis på toppen og server.

Velbekomme!