Super frisk. Til Lidl Pris
Crêpes Suzette

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

smør smør30 g g
æg æg2
mælk mælk300 ml ml
mel mel125 g g
brun farin brun farin80 g g
salt salt
smør smør
appelsiner appelsin
(økologiske appelsiner)
3
cognac cognac
(eller brandy)
100 ml ml
flormelis flormelis
(til pynt)

Crêpes Suzette

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

50 min
(7)

Opskriften

Pandekager

25 g smør2 æg300 ml mælk125 g mel30 g brunt sukkerLidt saltSmør til stegning

Smelt smørret til pandekagerne, lad det køle en smule af. Pisk det med æg og mælk. Omrør halvdelen med mel, sukker og salt, og rør så den anden halvdel i, indtil det bliver til en glat dej. Lad det hvile i 15-20 minutter.

Saucen

3 økologiske appelsiner2 spsk. smør50 g brunt sukker100 ml cognac (eller brandy)Flormelis til pynt

Vask i mellemtiden 1 appelsin med varmt vand, riv skallen fint, halvér frugten og pres den. Filetér de øvrige appelsiner, og opfang saften. Smelt smørret til sovsen, tilsæt sukker, og lad det karamellisere let. Spæd med appelsin og 50 ml cognac, og lad det simre, indtil karamellen opløses. Tilsæt appelsinskaller og -fileter, og hold det varmt.

Pensl en belagt pande med lidt smør, og bag 8 tynde pandekager. Fold dem sammen i kvarte, og læg dem i den varme sauce. Når alle pandekagerne er færdige, spæd dem da med resten af cognacen og flambér dem. Når flammen er slukket, drysses flormelis udover. Server straks.

Lækkert dertil: vaniljeis.