Crêpes Suzette

Crêpes Suzette image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 50 min

Ingredienser

4 personer
    • 30   g smør
    • 2   æg
    • 300   ml mælk
    • 125   g mel
    • 80   g brun farin
    •   salt
    •   smør
    • 3   appelsiner økologiske appelsiner
    • 100   ml cognac eller brandy
    •   flormelis til pynt

Forberedelse

    Pandekager

    25 g smør2 æg300 ml mælk125 g mel30 g brunt sukkerLidt saltSmør til stegning

    Smelt smørret til pandekagerne, lad det køle en smule af. Pisk det med æg og mælk. Omrør halvdelen med mel, sukker og salt, og rør så den anden halvdel i, indtil det bliver til en glat dej. Lad det hvile i 15-20 minutter.

    Saucen

    3 økologiske appelsiner2 spsk. smør50 g brunt sukker100 ml cognac (eller brandy)Flormelis til pynt

    Vask i mellemtiden 1 appelsin med varmt vand, riv skallen fint, halvér frugten og pres den. Filetér de øvrige appelsiner, og opfang saften. Smelt smørret til sovsen, tilsæt sukker, og lad det karamellisere let. Spæd med appelsin og 50 ml cognac, og lad det simre, indtil karamellen opløses. Tilsæt appelsinskaller og -fileter, og hold det varmt.

    Pensl en belagt pande med lidt smør, og bag 8 tynde pandekager. Fold dem sammen i kvarte, og læg dem i den varme sauce. Når alle pandekagerne er færdige, spæd dem da med resten af cognacen og flambér dem. Når flammen er slukket, drysses flormelis udover. Server straks.

    Lækkert dertil: vaniljeis.