
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
æggeblommer æggeblomme | 4 | ||
sukker sukker | 1 dl dl | ||
vaniljestænger vaniljestang | 0,5 | ||
piskefløde piskefløde | 2,5 dl dl | ||
sødmælk sødmælk | 1 dl dl | ||
rørsukker rørsukker | 4 spsk. spsk. |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteCrème brûlée
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Hæld fløden i en gryde. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv og rør dem i fløde. Læg også den tomme vaniljestand i fløden. Varm blandning op, til den næsten når kogepunktet. Tag gryden af varmen, og lad den afkøle.Pisk nu æggeblommer go sukker hvidt og luftigt. Hæld blandingen i gryden. Varm cremen op, indtil det begynder at tykne og fordel dem i 4 ovnfaste skåle. Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen ved 110 grader i ca. 40 minutter. Cremen skælver når du tager den ud af ovnen, men sætter sig når den er afkølet. Stil créme brûlée i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til.
Inden servering drysses de med et tyndt lag rørsukker, som brændes forsigtigt med en gasbrænder indtil sukkeret karamelisere. Lad crème brûléen køle let af før du serverer dem.