Hæld fløden i en gryde. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv og rør dem i fløde. Læg også den tomme vaniljestand i fløden. Varm blandning op, til den næsten når kogepunktet. Tag gryden af varmen, og lad den afkøle.Pisk nu æggeblommer go sukker hvidt og luftigt. Hæld blandingen i gryden. Varm cremen op, indtil det begynder at tykne og fordel dem i 4 ovnfaste skåle. Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen ved 110 grader i ca. 40 minutter. Cremen skælver når du tager den ud af ovnen, men sætter sig når den er afkølet. Stil créme brûlée i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til.
Crème brûlée
Ingredienser
4
portioner
-
- 4 æggeblommer
- 1 dl sukker
- 0,5 vaniljestænger
- 2,5 dl piskefløde
- 1 dl sødmælk
- 4 spsk. rørsukker