Gør aspargesene i stand, skær dem i 3 dele, og skær den hårde ende af. Kog aspargesene i kogende saltvand i ca. 8 min, til de bliver bidefaste. Lad i mellemtiden mozzarellaen dryppe af, og skær den i skiver. Blend pistacienødder, citronsaft, honning og olie groft. Smag til med citronskal, citronpeber og salt. Omrør 4 spsk. kogevand fra aspargesene. Tag aspargesene op, og lad dem dryppe af. Læg dem på en tallerken, fordel mozzarellaen over, og stænk med vinaigretten. Pynt med afplukkede kørvelblade, og server retten lun.
Citron-mozzarella på grønne asparges
Ingredienser
4
personer
-
- 1 kg grøn asparges
- salt
- 2 kugler mozzarella
- 30 g pistacienødder
- 2 spsk. citronersaft
- 2 tsk. flydende honning
- 4 spsk. olivenolie
- citroner (skal fra)
- citronpeber
- 6 stængler kørvel
Forberedelse
Tip
Retten smager især godt med bøffelmozzarella.