Citron-mozzarella på grønne asparges

Citron-mozzarella på grønne asparges image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 35 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   kg grøn asparges
    •   salt
    • 2   kugler mozzarella
    • 30   g pistacienødder
    • 2   spsk. citronersaft
    • 2   tsk. flydende honning
    • 4   spsk. olivenolie
    •   citroner (skal fra)
    •   citronpeber
    • 6   stængler kørvel

Forberedelse

    Gør aspargesene i stand, skær dem i 3 dele, og skær den hårde ende af. Kog aspargesene i kogende saltvand i ca. 8 min, til de bliver bidefaste. Lad i mellemtiden mozzarellaen dryppe af, og skær den i skiver. Blend pistacienødder, citronsaft, honning og olie groft. Smag til med citronskal, citronpeber og salt. Omrør 4 spsk. kogevand fra aspargesene. Tag aspargesene op, og lad dem dryppe af. Læg dem på en tallerken, fordel mozzarellaen over, og stænk med vinaigretten. Pynt med afplukkede kørvelblade, og server retten lun.

    Tip

    Retten smager især godt med bøffelmozzarella.