Chup - hjemmelavet ketchup

Chup - hjemmelavet ketchup image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 40 min

Ingredienser

1 liter
    • 1   kg tomat gerne blommetomater
    • 2   løg
    • 4   spsk. olivenolie
    • 75   g rosiner
    • 2   spsk. sukker (eller sirup)
    • 2   spsk. hvidvinseddike
    • 2   æbler
    • 1   tsk. paprika
    • 1   tsk. chilipulver
    • 2   tsk. salt
    • 0,5   tsk. peber

Forberedelse

    Hak tomaterne og kom dem i en gryde. Bring dem i kog og lad dem stå og småkoge i 60-90 min. Så er tomaterne til ketchuppen klar. Snit løgene i små tern og steg dem på panden i olivenolie. De må ikke blive brune, så steg ved lav varme. Lad dem stege i ca. 15-20 min, imens du jævnligt rører rundt, så varmen fordeles i løgene. Skær kernehuset ud af æblerne og snit dem i tern. Tilsæt æbler og resten af ingredienserne og rør det godt sammen. Lad det stå og simre i 30 min. Blend hele molevitten og stil det til afkøling. Så er chuppen klar til brug i din burger, sandwich eller som dyppelse til dine grillpølser.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann