Hak tomaterne og kom dem i en gryde. Bring dem i kog og lad dem stå og småkoge i 60-90 min. Så er tomaterne til ketchuppen klar. Snit løgene i små tern og steg dem på panden i olivenolie. De må ikke blive brune, så steg ved lav varme. Lad dem stege i ca. 15-20 min, imens du jævnligt rører rundt, så varmen fordeles i løgene. Skær kernehuset ud af æblerne og snit dem i tern. Tilsæt æbler og resten af ingredienserne og rør det godt sammen. Lad det stå og simre i 30 min. Blend hele molevitten og stil det til afkøling. Så er chuppen klar til brug i din burger, sandwich eller som dyppelse til dine grillpølser.
Chup - hjemmelavet ketchup
Ingredienser
1
liter
-
- 1 kg tomat gerne blommetomater
- 2 løg
- 4 spsk. olivenolie
- 75 g rosiner
- 2 spsk. sukker (eller sirup)
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 æbler
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. chilipulver
- 2 tsk. salt
- 0,5 tsk. peber
Forberedelse
Udarbejdet af Birgitte Nymann