Chili sin carneHak rødløg og hvidløg fint. Skær peberfrugt og squash ud i små tern og svits det hele i olie i en gryde sammen med tomatpure. Tilsæt spidskommen, oregano, chilipulver og kanel og svits yderligere 2 minutter. Tilsæt chokolade, hakkede tomater, jalapenos og øl og lad det hele simre ved middelvarme i ca. 1 ½ time - blend det hele til en ensartet sauce og smag til med salt, farin eller kokossukker og evt. mere chili. Kog evt. ris. Kom bønner og majs i og lad retten simre, yderligere 30 minutter, og smag til med salt og peber og evt. mere chili.
Chili sin carne med øl, chokolade og kanel
Ingredienser
4
personer
-
Chili sin carne
- 2 spsk. olie
- 2 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 squash
- 1 spsk. tomatpuré
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 - 2 tsk. chilipulver
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. oregano
- 15 g chokolade
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 spsk. syltede jalapenos
- 1 dl mørk øl
- 1 spsk. brun farin
- 250 g kidneybønner
- 250 g kikærter
- 150 g frosne majskerner
- salt og peber
-
Topping
- 1 rød chili
- 1 avocado
- 8 spsk. creme fraiche eller flødeskum
- 1 bundt koriander
- ris
Forberedelse
ToppingAnret gryderetten i skåle og top med frisk, rød chili, tern af avocado, creme fraiche og masser af koriander. Du kan sagtens servere ris til din chili sin carne.
Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening. Læs mere påiloveøko.dk/opskrifter