Chili sin carne med øl, chokolade og kanel

Chili sin carne med øl, chokolade og kanel image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 25 min

Ingredienser

4 personer
  • Chili sin carne

    • 2   spsk. olie
    • 2   rødløg
    • 4   fed hvidløg
    • 1   rød peberfrugt
    • 1   squash
    • 1   spsk. tomatpuré
    • 2   tsk. stødt spidskommen
    • 1   - 2   tsk. chilipulver
    • 1   tsk. stødt kanel
    • 1   tsk. oregano
    • 15   g chokolade
    • 2   dåser hakkede tomater
    • 2   spsk. syltede jalapenos
    • 1   dl mørk øl
    • 1   spsk. brun farin
    • 250   g kidneybønner
    • 250   g kikærter
    • 150   g frosne majskerner
    •   salt og peber
  • Topping

    • 1   rød chili
    • 1   avocado
    • 8   spsk. creme fraiche eller flødeskum
    • 1   bundt koriander
    •   ris

Forberedelse

    Chili sin carneHak rødløg og hvidløg fint. Skær peberfrugt og squash ud i små tern og svits det hele i olie i en gryde sammen med tomatpure. Tilsæt spidskommen, oregano, chilipulver og kanel og svits yderligere 2 minutter. Tilsæt chokolade, hakkede tomater, jalapenos og øl og lad det hele simre ved middelvarme i ca. 1 ½ time - blend det hele til en ensartet sauce og smag til med salt, farin eller kokossukker og evt. mere chili. Kog evt. ris. Kom bønner og majs i og lad retten simre, yderligere 30 minutter, og smag til med salt og peber og evt. mere chili.

    ToppingAnret gryderetten i skåle og top med frisk, rød chili, tern af avocado, creme fraiche og masser af koriander. Du kan sagtens servere ris til din chili sin carne.

    Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening. Læs mere påiloveøko.dk/opskrifter