Chapattis (indisk fladbrød)

Chapattis (indisk fladbrød) image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:15 t

Ingredienser

12 stk.
    • 300   g speltmel
    •   salt
    •   mel
    • 2   - 3   spsk. smør

Forberedelse

    Bland mel og 1 tsk. salt uden top. Hæld ca. 200 ml vand i lidt efter lidt. Ælt dejen i 5-8 min på lidt mel, til den er glat og smidig og ikke klæber fast. Smelt i 1 tsk. smør, pensl dejkuglen med det, og lad dejen stå tildækket og hvile i 1 time.Del dejen i 12 portioner, og udrul hver del på lidt mel til en cirkel (ca. Ø 15 cm). Opvarm en pande (bedst af jern), og bag chapattierne efter hinanden i 1-2 min på hver side, til de får brune pletter. Pensl med det øvrige flydende smør, og strø med lidt salt. Servér dem varme.Tip: Hvis ikke alle chapattier spises straks, pensles overfladerne ikke med smør straks efter bagningen, men lad dem køle af. Før serveringen grilles de i ovnen ved 240 °C i kort tid på hver side, pensles med smør, saltes og serveres. Chapattier smager bedst friske. Brug derfor ikke for meget tid mellem tilberedning og servering.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 118
Protein (g) 3
Kulhydrat (g) 4
Fedt (g) 17