Super frisk. Til Lidl Pris
Opskrift på cæsarsalat med kylling og hjemmelavede croutoner fra Lidl

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Croutoner

brød brød4 skiver skive
olivenolie olivenolie2 spsk. spsk.
salt salt1 tsk. tsk.

Cæsardressing

æggeblommer æggeblomme1
vand vand1 spsk. spsk.
citronersaft citronsaft2 spsk. spsk.
dijonsennep dijonsennep1 tsk. tsk.
olivenolie olivenolie0,5 dl dl
revet parmesan revet parmesan40 g g
Salt og peber Salt og peber

Kylling

kyllingefileter kyllingefilet4
olivenolie olivenolie2 spsk. spsk.
Salt og peber Salt og peber

Endvidere

romainsalat romainsalat2 stk. stk.
parmesanost parmesanost20 g g

Cæsarsalat med kylling og hjemmelavede croutoner

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

25 min
(27)

Opskriften

En lækker cæsarsalat med kylling og hjemmelavede croutoner er perfekt om sommeren, hvor det enten skal gå lidt hurtigt til aftensmad eller som nærende frokost på arbejdet. Salaten er også en sikker vinder på sommerbordet, når der er tændt op for grillen. Cæsarsalat gør sig godt i alle anledninger, og er både nemt at lave og ikke specielt tidskrævende. God fornøjelse!

Croutoner

Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Skær brødet i tern, og vend dem i olivenolie og salt på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt croutonerne i ovnen i 10-15 minutter til de er gyldne og knasende sprøde. Lad dem køle af, og opbevar dem dernæst i en pose eller lufttæt beholder.

Dressing

Start med at lave dressingen. Kom æggeblomme, vand, citronsaft, dijonsennep og i en blender, foodprocessor eller minihakker. Kør til du får en konsistens, der minder om en tynd mayonnaise.

Tilsæt nu revet parmesan, og blend igen. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis konsistensen bliver for tyk, og smag til med salt og peber.

Kylling

Tænd ovnen på 200 grader. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad. Hæld olivenolie over, og drys med salt og peber. Bag nu kyllingefileterne i ovnen i 10-15 minutter til de er gennemstegte og let gyldne i overfladen. Skær det tilberedte kyllingekød i skiver.

Salat

Skyl og pluk salatbladene, og læg dem på et salatfad. Dryp dressing over, og fordel kyllingekød og croutoner over salaten. Riv parmesanost over, og servér.

Cæsarsalaten serveres som tilbehør til sommerens grillretter, hvor du sagtens kan undlade at tilføje kylling. Har du lyst til en endnu mere frugt og grønt, kan det ligeledes altid tilføjes. På den måde kan du gøre cæsarsalaten endnu mere sommerlig.

Opskriften er udarbejdet af Emma Martiny.