
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Croutoner
brød brød | 4 skiver skive | |
olivenolie olivenolie | 2 spsk. spsk. | |
salt salt | 1 tsk. tsk. |
Cæsardressing
æggeblommer æggeblomme | 1 | |
vand vand | 1 spsk. spsk. | |
citronersaft citronsaft | 2 spsk. spsk. | |
dijonsennep dijonsennep | 1 tsk. tsk. | |
olivenolie olivenolie | 0,5 dl dl | |
revet parmesan revet parmesan | 40 g g | |
Salt og peber Salt og peber |
Kylling
kyllingefileter kyllingefilet | 4 | |
olivenolie olivenolie | 2 spsk. spsk. | |
Salt og peber Salt og peber |
Endvidere
romainsalat romainsalat | 2 stk. stk. | |
parmesanost parmesanost | 20 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCæsarsalat med kylling og hjemmelavede croutoner
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
En lækker cæsarsalat med kylling og hjemmelavede croutoner er perfekt om sommeren, hvor det enten skal gå lidt hurtigt til aftensmad eller som nærende frokost på arbejdet. Salaten er også en sikker vinder på sommerbordet, når der er tændt op for grillen. Cæsarsalat gør sig godt i alle anledninger, og er både nemt at lave og ikke specielt tidskrævende. God fornøjelse!
Croutoner
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Skær brødet i tern, og vend dem i olivenolie og salt på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt croutonerne i ovnen i 10-15 minutter til de er gyldne og knasende sprøde. Lad dem køle af, og opbevar dem dernæst i en pose eller lufttæt beholder.
Dressing
Start med at lave dressingen. Kom æggeblomme, vand, citronsaft, dijonsennep og i en blender, foodprocessor eller minihakker. Kør til du får en konsistens, der minder om en tynd mayonnaise.
Tilsæt nu revet parmesan, og blend igen. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis konsistensen bliver for tyk, og smag til med salt og peber.
Kylling
Tænd ovnen på 200 grader. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad. Hæld olivenolie over, og drys med salt og peber. Bag nu kyllingefileterne i ovnen i 10-15 minutter til de er gennemstegte og let gyldne i overfladen. Skær det tilberedte kyllingekød i skiver.
Salat
Skyl og pluk salatbladene, og læg dem på et salatfad. Dryp dressing over, og fordel kyllingekød og croutoner over salaten. Riv parmesanost over, og servér.
Cæsarsalaten serveres som tilbehør til sommerens grillretter, hvor du sagtens kan undlade at tilføje kylling. Har du lyst til en endnu mere frugt og grønt, kan det ligeledes altid tilføjes. På den måde kan du gøre cæsarsalaten endnu mere sommerlig.
Opskriften er udarbejdet af Emma Martiny.