Bulgursalat

Bulgursalat image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 50 min

Ingredienser

4 portioner
  • Til bulguren

    • 300   g tomater
    • 1   løg
    • 2   hvidløgsfed
    • 1   rød chili mediumstærk
    • 2   spsk. olivenolie
    • 2   spsk. tomatpuré
    • 400   ml grøntsagsbouillon
    •   bulgur middelgrove
    •   salt
    •   peber
  • Til anretningen

    • 0,5   agurker
    • 1   gul peber
    • 1   tomat
    • 50   g grønne oliven uden sten
    • 250   g tzatziki

Forberedelse

    Sådan gør du

    Rids tomaten let, og overhæld den med kogende vand, flå skindet af, og skær tomaten i tern. Skræl løget og hvidløget og hak dem. Skyl chilien, fjern kernerne og skær den i små skiver. Steg ingredienserne i hed olie i 3 min. Tilsæt tomatpuré, spæd med grøntsagsbouillonen og lad det koge.

    Tilsæt bulgur, og lad det simre i 15-20 min med låg på. Lad det køle af. Smag kraftigt til.

    Skræl agurken og skær den i stave. Skræl peberfrugten, fjern kernerne, og skær den i skiver. Vask tomaten og del den i 8. Anret det hele med salaten. Serveres med afdryppede oliven og tzatziki.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 250
Protein (g) 7
Kulhydrat (g) 28
Fedt (g) 11