Sådan gør du
Bulgursalat
Ingredienser
4
portioner
-
Til bulguren
- 300 g tomater
- 1 løg
- 2 hvidløgsfed
- 1 rød chili mediumstærk
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. tomatpuré
- 400 ml grøntsagsbouillon
- bulgur middelgrove
- salt
- peber
-
Til anretningen
- 0,5 agurker
- 1 gul peber
- 1 tomat
- 50 g grønne oliven uden sten
- 250 g tzatziki
Forberedelse
Rids tomaten let, og overhæld den med kogende vand, flå skindet af, og skær tomaten i tern. Skræl løget og hvidløget og hak dem. Skyl chilien, fjern kernerne og skær den i små skiver. Steg ingredienserne i hed olie i 3 min. Tilsæt tomatpuré, spæd med grøntsagsbouillonen og lad det koge.
Tilsæt bulgur, og lad det simre i 15-20 min med låg på. Lad det køle af. Smag kraftigt til.
Skræl agurken og skær den i stave. Skræl peberfrugten, fjern kernerne, og skær den i skiver. Vask tomaten og del den i 8. Anret det hele med salaten. Serveres med afdryppede oliven og tzatziki.
Næringsindhold pr. portion
Kcal
250
Protein (g)
7
Kulhydrat (g)
28
Fedt (g)
11