Budda-bowl med avocado og citronsalat

Budda-bowl med avocado og citronsalat image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

4 portioner
    • 250   g ris
    • 1   citron
    • 4   spsk. olivenolie
    • 1   agurk
    • 0,5   løg
    • 100   g spinat
    • 2   avocadoer
    • 50   g sesamfrø
    • 1   tsk. salt
    • 1   spsk. garam masala
    •   chiliflager

Forberedelse

  1. Kog ris som beskrevet på pakken.

  2. Skær 8 tynde skiver af citronen. Skær skiverne i tynde strimler og hak dem. Kom dem i en skål.

  3. Pres resten af citronsaften over og tilsæt olie.

  4. Del agurken på langs og skrab kernerne ud med en ske.

  5. Skær agurken i skiver og kom dem i citronblandingen.

  6. Skær løg i helt tynde skiver og vend dem med agurker.

  7. Vend spinaten i.

  8. Anret ris i 4 skåle.

  9. Del avocadoer og fjern stenene.

  10. Tag avocadokødet ud af skallerne med en spiseske og skær det i strimler.

  11. Anret oven på risen. Fordel salaten i skålene.

  12. Rist sesamfrø på en tør pande til de tager farve.

  13. Hæld dem i en skål og bland med salt, peber og garam masala (du kan bruge alle mulige krydderier i stedet for garam masala).

  14. Fordel sesamblandingen over salaterne og server evt. med et drys chiliflager.