Boller med havregrød og en rest blomkål og gulerod

Boller med havregrød og en rest blomkål og gulerod image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:30 t

Ingredienser

16 stk.
    • 25   g gær
    • 4   dl vand
    • 2   dl yoghurt
    • 2   spsk. sukker
    • 2   tsk. salt
    • 2   spsk. olivenolie
    • 2   gulerødder
    • 150   g blomkål
    • 150   g havregrød
    • 100   g solsikkekerner
    • 900   g hvedemel

Forberedelse

    Der kommer uanmeldte eftermiddagsgæster, og hvem vil ikke gerne byde på en lækker, hjemmebagt bolle? Herunder er der en nem opskrift, som er med til at bruge resterne af havregrøden fra morgenstunden, og som samtidig indeholder (skjulte) grøntsager. What’s not to like?

  1. Bland vand, yoghurt og gær i en skål.

  2. Tilsæt sukker, salt og olie samt revet gulerod og finthakket blomkål, solsikkekerner og din rest af færdiglavet havregrød.

  3. Rør rundt og kom så mel ved.

  4. Giv det en ordentlig tur på røremaskine indtil dejen slipper kanterne.

  5. Sæt dejen til hævning i en times tid.

  6. Tænd ovnen på 250 grader og varm en bageplade helt op derinde samt en bradepande i bunden af ovnen.

  7. Hæld dejen ud på et bord og skær stykker, som lægges over på et stykke bagepapir.

  8. Kom bagepapiret med boller over på den varme bageplade og hæld lidt vand i den nederste bageplade.

  9. Skru ovnen lidt ned (til 220 grader) og bag bollerne i cirka 12 minutter, lad dem afkøle på en rist.

  10. Udarbejdet af Julie Bruun