Kog ris som beskrevet på pakken.
Boller i blomkålskarry
Ingredienser
-
- 250 g ris
- 450 g hakket kylling
- 1 fed hvidløg
- 1,5 tsk. salt
- 2 tsk. krydderurter tørrede, fx basilikum, timian eller oregano
- peber
- 1 blomkål
- 2 spsk. karry
- 1 dl madlavningsfløde
- 1 spsk. æbleeddike
Forberedelse
Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
Rør hakket kylling med presset hvidløg, salt, krydderurter og peber.
Form små boller, og kom dem i gryden. Lad dem småsimre i 5-8 minutter, til alle bollerne er poppet op til overfladen.
Tag dem op af vandet og hold dem lune. Du skal ikke kassere kogevandet.
Skær blomkål i mindre buketter og kog dem i vandet fra kyllingebollerne. Lad dem koge 5-8 minutter til blomkålsbuketterne er hel møre.
Tag 3 dl af kogevandet til side og dræn resten fra blomkålen. Kom blomkål i en blender med de 3 dl af kogevandet, karry og madlavningsfløde. Blend til en helt ensartet og blød creme, og hæld den tilbage i gryden.
Tilsæt bollerne og kog saucen op. Lad den simre under låg i 3-4 minutter og smag den til med eddike, salt, karry og peber.
Server med ris.