Boller i blomkålskarry

Boller i blomkålskarry image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 40 min

Ingredienser

4 portioner
    • 250   g ris
    • 450   g hakket kylling
    • 1   fed hvidløg
    • 1,5   tsk. salt
    • 2   tsk. krydderurter tørrede, fx basilikum, timian eller oregano
    •   peber
    • 1   blomkål
    • 2   spsk. karry
    • 1   dl madlavningsfløde
    • 1   spsk. æbleeddike

Forberedelse

    Kog ris som beskrevet på pakken.

    Bring en gryde med letsaltet vand i kog.

    Rør hakket kylling med presset hvidløg, salt, krydderurter og peber.

    Form små boller, og kom dem i gryden. Lad dem småsimre i 5-8 minutter, til alle bollerne er poppet op til overfladen.

    Tag dem op af vandet og hold dem lune. Du skal ikke kassere kogevandet.

    Skær blomkål i mindre buketter og kog dem i vandet fra kyllingebollerne. Lad dem koge 5-8 minutter til blomkålsbuketterne er hel møre.

    Tag 3 dl af kogevandet til side og dræn resten fra blomkålen. Kom blomkål i en blender med de 3 dl af kogevandet, karry og madlavningsfløde. Blend til en helt ensartet og blød creme, og hæld den tilbage i gryden.

    Tilsæt bollerne og kog saucen op. Lad den simre under låg i 3-4 minutter og smag den til med eddike, salt, karry og peber.

    Server med ris.