Blomme- og valnøddeis med honning

Blomme- og valnøddeis med honning image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 45 min

Ingredienser

4 portioner
    • 250   g blommer
    • 75   ml æblejuice
    • 75   g honning
    • 50   g valnøddekerner
    • 200   g piskefløde
    • 2   æggeblommer
    • 30   g sukker

Forberedelse

    Vask blommerne, fjern stenene og skær dem i tynde både. Giv dem et opkog sammen med æblesaft og 25 g honning. Lad derefter blommerne småkoge ved svag varme i ca. 10 min., indtil de er helt bløde. Lad dem afkøle. Rist valnødderne let i en pande uden fedt, lad dem afkøle og hak dem groft. Bring fløden i kog. Pisk æggeblommerne, resten af honningen og sukkeret sammen i en skål. Konsistensen skal være cremet. Hæld den varme fløde langsomt i blandingen, mens du rører. Sæt skålen over et varmt vandbad, og pisk i ca. 7 min., indtil massen begynder at tykne let. Tag skålen af vandbadet, lad massen køle lidt ned, og rør jævnligt i den imens.

    Rør de hakkede valnødder i, og hæld massen i en firkantet, frostsikker skål. Kom skålen i fryseren i 1 time. Rør derefter isen godt igennem, og fordel blommekompotten ovenpå isen. Bland blommekompotten forsigtigt ned i isen med en gaffel, så is og kompot danner et fint marmoreringsmønster. Indfrys isen i mindst 6-8 timer og gerne natten over. Vend isen ud af skålen, og skær den i skiver.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 267
Protein (g) 3
Kulhydrat (g) 22
Fedt (g) 18