Blomkålsspread med græskarkerner og nødder

Blomkålsspread med græskarkerner og nødder image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 20 min

Ingredienser

4 portioner
    • 500   g blomkål
    • 1   hvidløg
    • 0,5   dl olivenolie
    • 60   g græskarkerner
    • 60   g valnøddekerner
    • 3   spsk. persille
    • 1   citron friskpresset saft fra

Forberedelse

    Del blomkålen i buketter og hvidløget i fed. Du skal ikke pille hvidløgsfeddene, men bare lade dem beholde skrællen på. Kom alt i en skål og vend det hele grundigt med ca. 2 spsk. olivenolie.

    Forvarm ovnen til 180 °C og hæld blomkål og hvidløg i en bradepande. Bag det i ovnen i 25 minutter til blomkålsbuketterne er let gyldne.

    Lad det køle af til det er lunt.

    Kom valnødder og græskarkerner på en tør pande og rist dem over middel varme til de er let gyldne. Lad dem køle af og hak de ristede kerner og nødder.

    Kom blomkål i en blender eller foodprocessor. Pil skallerne af de bagte hvidløgsfed. Kom feddene i blenderen og tilsæt resten af olien, citronsaft og 2/3 af de hakkede græskarkerner, nødder og persille. Gem resten til pynt.

    Blend i ca. 1 minut til en ensartet og cremet spread. Smag til med salt og peber og top med resten af de hakkede kerner, nødder og persille.