Blomkålsrisotto med delebøf og purløg

Blomkålsrisotto med delebøf og purløg image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

4 portioner
    • 2   stk. tykstegsbøffer tyksteg af ca. 300 g
    • 2   løg
    • 2   spsk. olivenolie
    • 4   tomater
    • 1   blomkål
    • 2   dl hvidvin
    • 200   g flødeost
    •   salt og peber
    • 1   bøtte purløg

Forberedelse

    Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem ca. 4 minutter på hver side. Lad dem hvile på en tallerken, mens du tilbereder risottoen. Skræl løg og hak det fint. Del tomater i halve, og fjern kernerne. Hak tomatkødet. Riv eller blend blomkål til stykkerne er på størrelse med riskorn.

    Svits løg i olivenolie til de er klare men uden at de tager farve. Tilsæt de hakkede tomater og vinen. Lad vinen koge til der kun er 2 spsk. væde tilbage i gryden. Tilsæt det hakkede blomkål, og lad det hele simre under omrøring i 4 minutter. Tilsæt al flødeosten og rør til det er smeltet og ”risottoen” er cremet, men stadig har ”bid”. Er der væde på tallerkenen fra bøfferne så hæld det i risottoen, og smag den til med salt og peber. Hak purløg fint og rør det i risottoen. Skær bøfferne i tynde skiver, og fordel dem på den lune risotto.