Kom smør på panden og steg de grønne bønner til de er en smule brune.
Blomkålsbøffer
Ingredienser
-
- olivenolie
- 500 g grønne bønner frisk eller frost
- 250 g kikærter udblød i 12 timer og kog som anvist på pakken – eller brug 1 dåse færdige kikærter
- 250 g kidneybønner udblød i 12 timer og kog som anvist på pakken – eller brug 1 dåse færdige bønner
- 3 spsk. pesto
- salt
- 1 blomkål ca. 500 g
- 2 forårsløg ca. 50 g
- 2 æg
- 1 tsk. peber
- 200 g speltmel
- olivenolie til stegning
Forberedelse
Samtidig steges kikærterne i smør på en anden pande. Kikærterne er færdige, når de er gyldne (de bliver bedst, hvis de kan ligge og småstege ved lav varme i 30 min under jævnlig omrøring).
Tilsæt kikærter til de grønne bønner og kom kidneybønnerne i.
Lad det hele varme i ca. 1 min, tilsæt da pesto og rør rundt. Pestoen må ikke stege med, men skal bare varmes op sammen med bønner og ærter.
Tilsæt salt, hvis nødvendigt.
Blend blomkålen.
Kom den i kogende vand og kog i 1 min. Dræn blomkålen for vand.
Hak forårsløg og rør dem sammen med blomkålen.
Når blomkålen er kølet lidt ned røres æg, salt, peber og 100 g fuldkornsspeltmel i.
Form massen til 10-12 bøffer og rul dem i fuldkornsspeltmel og steg på panden i 3-4 min på hver side.
Blomkålsbøffer
Udarbejdet af Birgitte Nymann