Blomkålsbøffer

Blomkålsbøffer image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 40 min

Ingredienser

12 stk.
    •   olivenolie
    • 500   g grønne bønner frisk eller frost
    • 250   g kikærter udblød i 12 timer og kog som anvist på pakken – eller brug 1 dåse færdige kikærter
    • 250   g kidneybønner udblød i 12 timer og kog som anvist på pakken – eller brug 1 dåse færdige bønner
    • 3   spsk. pesto
    •   salt
    • 1   blomkål ca. 500 g
    • 2   forårsløg ca. 50 g
    • 2   æg
    • 1   tsk. peber
    • 200   g speltmel
    •   olivenolie til stegning

Forberedelse

  1. Kom smør på panden og steg de grønne bønner til de er en smule brune.

  2. Samtidig steges kikærterne i smør på en anden pande. Kikærterne er færdige, når de er gyldne (de bliver bedst, hvis de kan ligge og småstege ved lav varme i 30 min under jævnlig omrøring).

  3. Tilsæt kikærter til de grønne bønner og kom kidneybønnerne i.

  4. Lad det hele varme i ca. 1 min, tilsæt da pesto og rør rundt. Pestoen må ikke stege med, men skal bare varmes op sammen med bønner og ærter.

  5. Tilsæt salt, hvis nødvendigt.

  6. Blomkålsbøffer

  7. Blend blomkålen.

  8. Kom den i kogende vand og kog i 1 min. Dræn blomkålen for vand.

  9. Hak forårsløg og rør dem sammen med blomkålen.

  10. Når blomkålen er kølet lidt ned røres æg, salt, peber og 100 g fuldkornsspeltmel i.

  11. Form massen til 10-12 bøffer og rul dem i fuldkornsspeltmel og steg på panden i 3-4 min på hver side.

  12. Udarbejdet af Birgitte Nymann