Blomkålsbearnaise med nye kartofler og mørbrad

Blomkålsbearnaise med nye kartofler og mørbrad image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

4 portioner
    • 500   g kartofler
    • 600   g svinemørbrad
    • 1   blomkål
    • 0,5   dl bearnaiseessens
    • 100   g smør
    • 1   bøtte estragon
    •   salt og peber

Forberedelse

    Skrab eller skrub de nye kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 12 minutter. Skær mørbrad i små bøffer. Krydr med salt og peber, og steg dem på en pande til de er gennemstegte ca. 4 minutter på hver side. Del blomkål i buketter, og kog dem i letsaltet vand i 5-6 minutter til de er møre.

    Kom den kogte, varme blomkål i en blender eller i en skål til stavblender og tilsæt ca. 1 dl af kogevandet samt bearnaiseessensen. Blend til en helt ensartet og tyk konsistens som bearnaisesauce. Tilsæt de kolde smørtern, og blend til smørret er helt integreret i saucen. Hak friske estragonblade, og vend dem i og smag til med salt og friskkværnet peber.