Skrab eller skrub de nye kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 12 minutter. Skær mørbrad i små bøffer. Krydr med salt og peber, og steg dem på en pande til de er gennemstegte ca. 4 minutter på hver side. Del blomkål i buketter, og kog dem i letsaltet vand i 5-6 minutter til de er møre.
Blomkålsbearnaise med nye kartofler og mørbrad
Ingredienser
4
portioner
-
- 500 g kartofler
- 600 g svinemørbrad
- 1 blomkål
- 0,5 dl bearnaiseessens
- 100 g smør
- 1 bøtte estragon
- salt og peber
Forberedelse
Kom den kogte, varme blomkål i en blender eller i en skål til stavblender og tilsæt ca. 1 dl af kogevandet samt bearnaiseessensen. Blend til en helt ensartet og tyk konsistens som bearnaisesauce. Tilsæt de kolde smørtern, og blend til smørret er helt integreret i saucen. Hak friske estragonblade, og vend dem i og smag til med salt og friskkværnet peber.