Bløde rugkiks

Bløde rugkiks image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 10 min

Ingredienser

30 stk.
    • 80   g smør
    • 1,2   dl mælk
    • 100   g rugmel
    • 100   g ølandshvedemel
    • 1   tsk. bagepulver
    • 1   tsk. salt
    • 2   spsk. honning ca. 40 g

Forberedelse

    Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med mælk og honning. Lad det køle af. Rør de to typer mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt den afkølede blanding med smør-mælk-honning og rør med en ske, til dejen samler sig.Dejen er lidt blød, men den skal kunne samle sig uden at klistre.Læg dejen til side (evt. på køl) i et par timer. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir - tykkelsen skal være 1-2 mm. Løft det øverste stykke bagepapir af, og stik dejen ud med et glas i den størrelse, du kan lide. Drys lidt rugmel på overfladen og bag kiksene i ovnen ved 180 grader i ca. 8 min.Tip

    Kiksene bliver lidt bløde og sødlige. Hvis du ikke bryder dig om den konsistens, kan du evt. lade dem afkøle og bage dem igen ved 150 grader i 6-8 min. - så bliver de mere tørre og sprøde.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold pr. portion

Kcal 1386
Protein (g) 22
Kulhydrat (g) 170
Fedt (g) 70