Blinis med rødbede, gedeost og valnøddecrunch

Blinis med rødbede, gedeost og valnøddecrunch image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:05 t

Ingredienser

16 stk.
  • Dej

    • 10   g gær
    • 0,5   tsk. sukker
    • 250   g mel
    • 1   tsk. salt
    • 2   spsk. olivenolie
  • Fyld

    • 1   rødbede ca. 150 g
    • 3   forårsløg
    • 20   g sukker
    • 30   g valnøddekerner
    •   salt
    • 200   g gedefriskost
    • 2   - 3   spsk. mælk
    • 1   knsp. citron (skal fra) revet, ubehandlet citronskal
    •   peber
    •   bagepapir

Forberedelse

    Står du og mangler en nem og super lækker forret? Blinis er små salte pandekager som kan toppes med alverdens fyld. Med denne opskrift kan du endda også selv prøve kræfter med at bage de små søde pandekager. Her toppes de med rødbeder, gedeost og den lækreste valnøddecrunch. Kom i gang med de her helt igennem dejlige hapsere lige nu. God fornøjelse!  

    Opløs gær og sukker i 125 ml lunken vand. Lad det hæve i 5 min. Ælt det med mel, salt og olie til en glat dej. Lad den stå tildækket et varmt sted i ca. 1 time.Skræl i mellemtiden rødbeden, og skær den i meget tynde skiver. Skyl forårsløgene, og skær dem i fine strimler på langs. Opvarm sukkeret i en lille pande med 2 spsk. vand, og lad det karamellisere let. Tilsæt valnødderne, vend dem i massen, og læg dem på et stykke bagepapir. Strø let med salt, lad dem køle af, og hak dem groft. Rør gedefriskosten med mælk og citronskal. Smag til med salt og peber.Del dejen i 16 portioner, og udrul den på lidt mel til tynde cirkler. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og smør gedefriskosten udover. Læg rødbedeskiverne og forårsløgsstrimlerne på. Bag pladerne efter hinanden i en forvarmet ovn ved 225 °C i 10-12 min. Strø valnøddecrunchen over inden servering.

    Tip: Er du ikke så meget til den lidt stærke gedeost? Så kan du nemt erstatte med den ost du foretrækker.