Bladsalat med oliven, basilikumolie og ristet brød

Bladsalat med oliven, basilikumolie og ristet brød image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 35 min

Ingredienser

4 portioner
    • 1   bøtte basilikum
    • 6   spsk. olivenolie
    •   havsalt
    •   sort peber
    • 1   - 2   spsk. balsamico
    •   rørsukker
    • 1   romainsalat ca. 120 g
    • 50   g rucolasalat
    • 0,5   radicchio ca. 80 g
    • 150   g grønne oliven
    • 80   g skinker
    • 8   skiver ciabattabrød
    • 1   fed hvidløg

Forberedelse

    Basilikumbladene til basilikumolien plukkes, vaskes og duppes tørre. Pureres fint med olivenolie, krydres med salt og peber, og derefter hældes halvdelen fra. Den ene halvdel røres sammen med balsamico til en dressing, som smages til med salt, peber og sukker. Rucolasalat, romainesalat og radicchiosalat renses, vaskes og slynges. Romainesalat og radicchiosalat skæres i tynde strimler. Blandes sammen med oliven, grove skinkestykker og dressing i en skål. Ciabattaskiverne ristes let på begge sider på brødristeren eller i ovnen. Skær hvidløgsfeddet midt over, og gnub brødskiverne med det, dryp med basilikumolie. Serveres til salaten.