Blåbærscones

Blåbærscones image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 5 min
Tilberedning 10 min

Ingredienser

8 personer
    • 250   g hvedemel
    • 100   g sukker + lidt til toppen
    • 2   tsk. bagepulver
    • 1   nip salt
    • 100   g smør
    • 200   g blåbær friske eller frosne
    • 1   dl fløde + lidt til pensling
    • 1   æg

Forberedelse

    Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og beklæd en bageplade med bagepapir.

    Bland hvedemel, sukker, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt smør i små tern, og smuldr smørret ud i melet, så du får en grynet konsistens.Vend blåbær i skålen.

    Pisk æg og fløde sammen i en skål, og hæld det i melblandingen. Vend forsigtigt rundt, først med en ske og sidenhen dine hænder, til dejen samler sig. Tryk forsigtigt dejen sammen til en disk på bagepladen. Skær den ud som en pizza i 8 stykker, og fordel scones ud på bagepladen.

    Pensl med fløde, drys med lidt sukker, og bag dine scones i cirka 10 minutter, til de er flot gyldne.

    Lad dem køle af 5 minutter på bagepladen, inden de serveres.

    Udarbejdet af Emma Martiny.