Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Blåbærscones
Ingredienser
8
personer
-
- 250 g hvedemel
- 100 g sukker + lidt til toppen
- 2 tsk. bagepulver
- 1 nip salt
- 100 g smør
- 200 g blåbær friske eller frosne
- 1 dl fløde + lidt til pensling
- 1 æg
Forberedelse
Bland hvedemel, sukker, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt smør i små tern, og smuldr smørret ud i melet, så du får en grynet konsistens.Vend blåbær i skålen.
Pisk æg og fløde sammen i en skål, og hæld det i melblandingen. Vend forsigtigt rundt, først med en ske og sidenhen dine hænder, til dejen samler sig. Tryk forsigtigt dejen sammen til en disk på bagepladen. Skær den ud som en pizza i 8 stykker, og fordel scones ud på bagepladen.
Pensl med fløde, drys med lidt sukker, og bag dine scones i cirka 10 minutter, til de er flot gyldne.
Lad dem køle af 5 minutter på bagepladen, inden de serveres.
Udarbejdet af Emma Martiny.