1. Opvarm kokosmælk og ris i en pande ved lav varme og bring det i kog. Tilsæt lidt vand, smag blandingen til med sukker og rør godt rundt.
Banan-kokos-ris
Ingredienser
2
personer
-
- 400 ml kokosmælk
- 200 g brune ris
- 1 spsk. rørsukker
- 25 g rosiner
- 0,5 tsk. salt
- 0,5 bananer
- ahornsirup bare et skvæt
- 1 knsp. kanel
Forberedelse
2. Lad risene simre i kokosmælken. Rør regelmæssigt rundt. Efter cirka 45 minutter absorberer risene al væske og er færdige. Tjek konsistensen - hvis risene stadig er lidt hårde, kan du tilsætte lidt mere vand og lade risene simre videre.
3. Rør rosiner og salt i de færdigkogte ris og lad blandingen hvile i et par minutter.
4. Skræl bananen og skær den i skiver. Opvarm lidt kokosolie og steg bananskiverne kort. Tilsæt derefter en lille smule ahornsirup og lad det karamellisere.
5. Fordel den cremede ris i to skåle eller tallerkener, tilsæt bananskiverne og drys med kanel.