Banan-kokos-ris

Banan-kokos-ris image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 55 min

Ingredienser

2 personer
    • 400   ml kokosmælk
    • 200   g brune ris
    • 1   spsk. rørsukker
    • 25   g rosiner
    • 0,5   tsk. salt
    • 0,5   bananer
    •   ahornsirup bare et skvæt
    • 1   knsp. kanel

Forberedelse

    1. Opvarm kokosmælk og ris i en pande ved lav varme og bring det i kog. Tilsæt lidt vand, smag blandingen til med sukker og rør godt rundt.

    2. Lad risene simre i kokosmælken. Rør regelmæssigt rundt. Efter cirka 45 minutter absorberer risene al væske og er færdige. Tjek konsistensen - hvis risene stadig er lidt hårde, kan du tilsætte lidt mere vand og lade risene simre videre.

    3. Rør rosiner og salt i de færdigkogte ris og lad blandingen hvile i et par minutter.

    4. Skræl bananen og skær den i skiver. Opvarm lidt kokosolie og steg bananskiverne kort. Tilsæt derefter en lille smule ahornsirup og lad det karamellisere.

    5. Fordel den cremede ris i to skåle eller tallerkener, tilsæt bananskiverne og drys med kanel.