
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
valnøddekerner valnøddekerne | 100 g g | |
mandler mandel | 100 g g | |
æggehvider æggehvide | 1 | |
salt salt | 1 knsp. knsp. | |
sukker sukker | 50 g g | |
rosenvand rosenvand | 1 tsk. tsk. | |
smør smør | 50 g g | |
fedtstof fedtstof | ||
pistacienødder
pistacienød (hakkede) | 10 g g | |
citronersaft citronsaft | ||
vand vand | 100 ml ml |
yufka-dej
yufka-dej (10 plader à ca. 30 x 30 cm (alternativt filodej)) | 250 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBaklava
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Hak valnødder og mandler ikke alt for fint, og bland dem. Pisk æggehviden stiv med salt. Tilsæt 50 g sukker langsomt under omrøring. Vend rosenvand og nøddeblandingen i.
Smelt smørret. Pensl 5 dejplader med lidt smør, og læg pladerne oven på hinanden i en smurt kvadratisk bradepande (ca. 28 x 28 cm). Fordel nøddemassen hen over den øverste plade, og stryg den glat. Pensl de resterende plader med smør, stabl dem ovenpå nøddemassen, og tryk let ned.
Skær baklavaen ud i rombeformede stykker med en skarp kniv. Bag baklavastykkerne i en forvarmet ovn i ca. 25 minutter ved 180 °C, indtil de er sprøde.
Kog i mellemtiden sukker, citronsaft og vand op til siruppen, og lad den simre i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring. Tag baklavastykkerne ud af ovnen, og hæld siruppen over, mens de stadig er varme. Strø de hakkede pistacienødder over, og lad baklavastykkerne køle af.