Super frisk. Til Lidl Pris
Baklava

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

100 g g valnøddekerner valnøddekerne
100 g g mandler mandel
1 æggehvider æggehvide
1 knsp. knsp. salt salt
50 g g sukker sukker
1 tsk. tsk. rosenvand rosenvand
50 g g smør smør
fedtstof fedtstof
10 g g pistacienødder pistacienød
(hakkede)
citronersaft citronsaft
100 ml ml vand vand

250 g g yufka-dej yufka-dej
(10 plader à ca. 30 x 30 cm (alternativt filodej))

Baklava

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

60 min
(6)

Sådan gør du

Hak valnødder og mandler ikke alt for fint, og bland dem. Pisk æggehviden stiv med salt. Tilsæt 50 g sukker langsomt under omrøring. Vend rosenvand og nøddeblandingen i.

Smelt smørret. Pensl 5 dejplader med lidt smør, og læg pladerne oven på hinanden i en smurt kvadratisk bradepande (ca. 28 x 28 cm). Fordel nøddemassen hen over den øverste plade, og stryg den glat. Pensl de resterende plader med smør, stabl dem ovenpå nøddemassen, og tryk let ned.

Skær baklavaen ud i rombeformede stykker med en skarp kniv. Bag baklavastykkerne i en forvarmet ovn i ca. 25 minutter ved 180 °C, indtil de er sprøde.

Kog i mellemtiden sukker, citronsaft og vand op til siruppen, og lad den simre i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring. Tag baklavastykkerne ud af ovnen, og hæld siruppen over, mens de stadig er varme. Strø de hakkede pistacienødder over, og lad baklavastykkerne køle af.

Næringsindhold

Fedt9 g Kulhydrater19 g Protein3 g kcal165 kJ688