Super frisk. Til Lidl Pris
Baklava

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

valnøddekerner valnøddekerne100 g g
mandler mandel100 g g
æggehvider æggehvide1
salt salt1 knsp. knsp.
sukker sukker50 g g
rosenvand rosenvand1 tsk. tsk.
smør smør50 g g
fedtstof fedtstof
pistacienødder pistacienød
(hakkede)
10 g g
citronersaft citronsaft
vand vand100 ml ml

yufka-dej yufka-dej
(10 plader à ca. 30 x 30 cm (alternativt filodej))
250 g g

Baklava

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

60 min
(11)

Opskriften

Hak valnødder og mandler ikke alt for fint, og bland dem. Pisk æggehviden stiv med salt. Tilsæt 50 g sukker langsomt under omrøring. Vend rosenvand og nøddeblandingen i.

Smelt smørret. Pensl 5 dejplader med lidt smør, og læg pladerne oven på hinanden i en smurt kvadratisk bradepande (ca. 28 x 28 cm). Fordel nøddemassen hen over den øverste plade, og stryg den glat. Pensl de resterende plader med smør, stabl dem ovenpå nøddemassen, og tryk let ned.

Skær baklavaen ud i rombeformede stykker med en skarp kniv. Bag baklavastykkerne i en forvarmet ovn i ca. 25 minutter ved 180 °C, indtil de er sprøde.

Kog i mellemtiden sukker, citronsaft og vand op til siruppen, og lad den simre i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring. Tag baklavastykkerne ud af ovnen, og hæld siruppen over, mens de stadig er varme. Strø de hakkede pistacienødder over, og lad baklavastykkerne køle af.

Næringsindhold

Fedt9 g Kulhydrater19 g Protein3 g kcal165 kJ688