Baklava

Baklava image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

20 stk.
    • 100   g valnøddekerner
    • 100   g mandler
    • 1   æggehvide
    • 1   knsp. salt
    • 50   g sukker
    • 1   tsk. rosenvand
    • 50   g smør
    •   fedtstof
    • 10   g pistacienødder hakkede
    •   citronersaft
    • 100   ml vand
    • 250   g yufka-dej 10 plader à ca. 30 x 30 cm (alternativt filodej)

Forberedelse

    Hak valnødder og mandler ikke alt for fint, og bland dem. Pisk æggehviden stiv med salt. Tilsæt 50 g sukker langsomt under omrøring. Vend rosenvand og nøddeblandingen i.

    Smelt smørret. Pensl 5 dejplader med lidt smør, og læg pladerne oven på hinanden i en smurt kvadratisk bradepande (ca. 28 x 28 cm). Fordel nøddemassen hen over den øverste plade, og stryg den glat. Pensl de resterende plader med smør, stabl dem ovenpå nøddemassen, og tryk let ned.

    Skær baklavaen ud i rombeformede stykker med en skarp kniv. Bag baklavastykkerne i en forvarmet ovn i ca. 25 minutter ved 180 °C, indtil de er sprøde.

    Kog i mellemtiden sukker, citronsaft og vand op til siruppen, og lad den simre i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring. Tag baklavastykkerne ud af ovnen, og hæld siruppen over, mens de stadig er varme. Strø de hakkede pistacienødder over, og lad baklavastykkerne køle af.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 165
Protein (g) 3
Kulhydrat (g) 19
Fedt (g) 9