Bagte mandler

Bagte mandler image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 min

Ingredienser

10 portioner
    • 200   g mandler
    • 1   l vand
    •   salt

Forberedelse

    Kom mandlerne i en skål og hæld vandet over. Lad dem stå og trække i 12-24 timer - ikke længere. Så er de hydrerede, som det hedder. Hæld vandet fra og kom mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys salt over, så hver mandel har salt på sig, og rør dem lidt rundt på pladen, så der kommer salt på begge sider.

    Bag mandlerne i ovnen i 30-45 min. ved 150 grader. De skal være sprøde, når du sætter tænderne i dem. Hvis de er bløde efter afkøling, har de fået for lidt.

    Tips

    Når mandlerne har stået i vand i min. 12 timer, smager de fantastisk og kan sagtens spises rå.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann