TorskSkær torskefileten i 8 lige store stykker. Pensl med olivenolie. Krydr med salt og peber. Læg stykkerne i et ovnfast fad, og bag dem i ca. 14 min ved 180 °C.ChipsVarm olien op til 150 °C i en lille gryde. Skrub jordskokkerne rene, og skær dem i meget tynde skiver (brug evt. et mandolinjern). Fritér dem i olien, til de er gyldne. Tag dem op, og læg dem på køkkenrullepapir. Krydr med salt.PuréRiv skallen af citronen, og pres saften fra den. Skrub jordskokkerne rene, skær dem i små stykker, og kog dem i usaltet vand i 20 min. Hæld vandet fra. Blend jordskokkerne med stavblender til en glat puré. Pres mosen gennem en si og ned i gryden igen. Bland puréen med fløde og smør. Krydr med salt, peber, citronsaft og citronskal.Brunet smørSmelt smørret i en gryde, til det bliver let brunt. Inden servering anrettes puréen på en tallerken med torsken ovenpå. Pynt med chips og små kviste af dild. Dryp den brunede smør over.
Bagt torsk med brunet smør og jordskokkepuré og -chips
Ingredienser
4
portioner
-
Torsk
- 600 g torskefileter
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
-
Jordskokkechips
- 2 artiskokhjerter
- 0,5 l solsikkeolie
- salt
- køkkenrulle
-
Jordskokkepuré
- 600 g artiskokhjerter
- 0,5 l fløde
- 25 g smør
- salt og peber
- 1 citron
-
Brunet smør
- 50 g smør
-
Pynt
- 0,5 bøtter dild