Bagt torsk med brunet smør og jordskokkepuré og -chips

Bagt torsk med brunet smør og jordskokkepuré og -chips image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:15 t

Ingredienser

4 portioner
  • Torsk

    • 600   g torskefileter
    • 1   spsk. olivenolie
    •   salt og peber
  • Jordskokkechips

    • 2   artiskokhjerter
    • 0,5   l solsikkeolie
    •   salt
    •   køkkenrulle
  • Jordskokkepuré

    • 600   g artiskokhjerter
    • 0,5   l fløde
    • 25   g smør
    •   salt og peber
    • 1   citron
  • Brunet smør

    • 50   g smør
  • Pynt

    • 0,5   bøtter dild

Forberedelse

    TorskSkær torskefileten i 8 lige store stykker. Pensl med olivenolie. Krydr med salt og peber. Læg stykkerne i et ovnfast fad, og bag dem i ca. 14 min ved 180 °C.ChipsVarm olien op til 150 °C i en lille gryde. Skrub jordskokkerne rene, og skær dem i meget tynde skiver (brug evt. et mandolinjern). Fritér dem i olien, til de er gyldne. Tag dem op, og læg dem på køkkenrullepapir. Krydr med salt.PuréRiv skallen af citronen, og pres saften fra den. Skrub jordskokkerne rene, skær dem i små stykker, og kog dem i usaltet vand i 20 min. Hæld vandet fra. Blend jordskokkerne med stavblender til en glat puré. Pres mosen gennem en si og ned i gryden igen. Bland puréen med fløde og smør. Krydr med salt, peber, citronsaft og citronskal.Brunet smørSmelt smørret i en gryde, til det bliver let brunt. Inden servering anrettes puréen på en tallerken med torsken ovenpå. Pynt med chips og små kviste af dild. Dryp den brunede smør over.