Dette er den perfekte dessert for dig der elsker nødder og rababer. Rabarberens syrlige noter kombineret med den knasende nøddecrunch og den fløjlsbløde råcreme er helt fantastisk. Desserten er nem at gå til og kræver kun få ingredienser.
Bagt rabarber med råcreme og nøddecrunch
Ingredienser
-
Bagte rabarber
- 500 g rabarber rensede rabarber
- 150 g rørsukker
-
Creme
- 1 vaniljestang
- 2 æggeblommer
- 1 spsk. flormelis
- 2 dl creme fraiche eller flødeskum
-
Crunch
- 25 g smør
- 2 spsk. sukker
- 1 dl havregryn
- 50 g makroner
- 25 g mandler
Forberedelse
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn sammen til en luftig masse.
Vend creme fraiche heri.
Bland havregryn med grofthakkede mandler og knus makronerne med hænderne. Bland det hele.
Kom smør og sukker på en pande og varm op.
Når det er helt smeltet og begynder at brune, kommes havregrynsblandingen på.
Rist i et par minutter under konstant omrøring til den er gylden.
Lad køle på en rist eller bageplade med bagepapir.
Anret rabarberne med saften, og server med råcreme og hakkede pistacienødder.
Skær rabarberen i små stykker á ca. 1 cm. Vend rabarber med sukker, og fordel dem i et ovnfast fad med bagepapir.Bag rabarber i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 30. Minutter. Lad dem køle.
Creme
Crunch
Tip: Frys evt. rabarber ned mens de er i sæson og derved forlæng den periode du kan nyde denne skønne dessert. Rabarber er i sæson i foråret.