Bagt rabarber med råcreme og nøddecrunch

Bagt rabarber med råcreme og nøddecrunch image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 25 min

Ingredienser

4 portioner
  • Bagte rabarber

    • 500   g rabarber rensede rabarber
    • 150   g rørsukker
  • Creme

    • 1   vaniljestang
    • 2   æggeblommer
    • 1   spsk. flormelis
    • 2   dl creme fraiche eller flødeskum
  • Crunch

    • 25   g smør
    • 2   spsk. sukker
    • 1   dl havregryn
    • 50   g makroner
    • 25   g mandler

Forberedelse

    Dette er den perfekte dessert for dig der elsker nødder og rababer. Rabarberens syrlige noter kombineret med den knasende nøddecrunch og den fløjlsbløde råcreme er helt fantastisk. Desserten er nem at gå til og kræver kun få ingredienser.  

    Skær rabarberen i små stykker á ca. 1 cm. Vend rabarber med sukker, og fordel dem i et ovnfast fad med bagepapir.Bag rabarber i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 30. Minutter. Lad dem køle.

    Creme

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

  2. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn sammen til en luftig masse.

  3. Vend creme fraiche heri.

  4. Crunch

  5. Bland havregryn med grofthakkede mandler og knus makronerne med hænderne. Bland det hele.

  6. Kom smør og sukker på en pande og varm op.

  7. Når det er helt smeltet og begynder at brune, kommes havregrynsblandingen på.

  8. Rist i et par minutter under konstant omrøring til den er gylden.

  9. Lad køle på en rist eller bageplade med bagepapir.

  10. Anret rabarberne med saften, og server med råcreme og hakkede pistacienødder.

  11. Tip: Frys evt. rabarber ned mens de er i sæson og derved forlæng den periode du kan nyde denne skønne dessert. Rabarber er i sæson i foråret.