Auberginesalat med kikærter og peanutbutterdressing

Auberginesalat med kikærter og peanutbutterdressing image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 25 min

Ingredienser

2 personer
    • 4   stk. auberginer
    • 1   dåse kikærter
    • 0,5   stk. granatæbler
    • 1   håndfuld persille
    • 2   spsk. peanutbutter
    • 1   stk. lime
    • 3   cm ingefær
    • 1   spsk. honning
    •   salt
    •   olivenolie

Forberedelse

    Er du aldrig stødt på japanske auberginer før, så er det på tide. De er nemlig super søde og ligner tynde, lange auberginer, med en flot lilla farve. De smager, som du kender auberginer, men udseendet er et frisk pust. Her serveret med ristede kikærter, granatæblekerner, persille og en dressing på peanutbutter, lime, ingefær og honning. Server den som tilbehør til fx kylling eller med brød til som et vegetarisk måltid.

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Skyl auberginer, skær enderne af og halver dem på langs.

  3. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og pensl dem med olie på begge sider. Drys med salt og bag dem i 20 minutters tid, til de er møre.

  4. Lav imens resten af salaten. Dræn kikærter og skyl dem godt.

  5. Rist dem på en middelvarm pande med en spsk olie og et drys salt, til de popper og bliver sprøde.

  6. Frigør kernerne fra granatæblet og hak persille groft

  7. Lav dressingen ved at røre peanutbutter sammen med limesaft, fintrevet frisk ingefær, honning og et nip salt. Rør vand i til du har konsistensen til, at dressingen kan dryppes over salaten. Ca 1/2-3/4 dl vand. Smag til med salt, syre og sødme.

  8. Anret de bagte auberginer på et fad og drys med kikærter. Dryp dressingen ud over (du kan evt. gemme 1/3 ved siden af, så man kan komme ekstra på) og drys med granatæblekerner og persille.