#LidlOverrasker
Aubergine-lasagne

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

1 løg løg
(ca. 100 g)
1 auberginer aubergine
(ca. 200 g)
salt salt
(ca. 100 g)
1 spsk. spsk. olivenolie olivenolie
(ca. 15 ml)
400 g g hakket oksekød hakket oksekød
(10-12%)
1 glas glas tomatsauce tomatsauce
(500 g)
1 tsk. tsk. peber peber
2 spsk. spsk. smør smør
(ca. 30 g)
2 spsk. spsk. fuldkornshvedemel fuldkornshvedemel
(ca. 20 g)
4 dl dl sødmælk sødmælk

Aubergine-lasagne

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

40 min
(16)

Sådan gør du

Sådan gør du - ”lasagneplader”:

Skær auberginen over på midten, og skær så tynde skiver af auberginen, at det ligner lasagneplader. Drys salt på hver side af pladerne/aubergineskiverne og lad dem ligge i 10 min (så trækkes noget af væsken ud af dem, så lasagnen ikke bliver så våd).

Sådan gør du - kødsauce:

Skræl løget og hak det fint. Varm olivenolien i en gryde og steg løget heri, til det er gennemsigtigt. Herefter tilsætter du det hakkede oksekød og steger det, til kødet er gennemstegt. Tilsæt tomatsaucen, salt og peber, og lad det hele småkoge i 10 min, imens du laver bechamelsaucen.

Sådan gør du - bechamelsauce:

Smelt smørret i en gryde. Det må ikke blive brunt. Pisk melet i det smeltede smør. Herefter pisker du mælken i lidt ad gangen. Pisk hele tiden, til saucen er jævn og klumpefri. Lad så saucen simre i 10 min, hvor du jævnligt pisker i den. Smag til med salt og peber.

Sådan bygger du lasagnen op:

Begynd med at opvarme en grillpande og steg auberginepladerne herpå, til de tager lidt farve på overfladen.

Kom kødsaucen i bunden af et ildfast fad. Herefter lægger du et lag aubergineplader ovenpå. Læg så et lag bechamelsauce ovenpå - og derefter et lag kødsauce. Nu lægger du et lag med aubergineplader ovenpå kødsaucen igen - og så et lag bechamelsauce. Sådan forsætter du, til du har brugt hele portionen.

Bag lasagnen i ovnen i 25-45 min ved 180 grader. Bagetiden afhænger af, hvor tyk du har lavet lasagnen og, hvor tykke du har lavet aubergineskiverne.

Udarbejdet af Birgitte Nymann

Aubergine-lasagne
40 min

Aubergine-lasagne

Ingredienser

løg (ca. 100 g)
1
aubergine (ca. 200 g)
1
salt (ca. 100 g)
olivenolie (ca. 15 ml)
1 spsk.
hakket oksekød (10-12%)
400 g
tomatsauce (500 g)
1 glas
peber
1 tsk.
smør (ca. 30 g)
2 spsk.
fuldkornshvedemel (ca. 20 g)
2 spsk.
sødmælk
4 dl
Aubergine-lasagne
40 min

Step 1

Aubergine-lasagne

Sådan gør du - ”lasagneplader”:

Skær auberginen over på midten, og skær så tynde skiver af auberginen, at det ligner lasagneplader. Drys salt på hver side af pladerne/aubergineskiverne og lad dem ligge i 10 min (så trækkes noget af væsken ud af dem, så lasagnen ikke bliver så våd).

Sådan gør du - kødsauce:

Skræl løget og hak det fint. Varm olivenolien i en gryde og steg løget heri, til det er gennemsigtigt. Herefter tilsætter du det hakkede oksekød og steger det, til kødet er gennemstegt. Tilsæt tomatsaucen, salt og peber, og lad det hele småkoge i 10 min, imens du laver bechamelsaucen.

Sådan gør du - bechamelsauce:

Smelt smørret i en gryde. Det må ikke blive brunt. Pisk melet i det smeltede smør. Herefter pisker du mælken i lidt ad gangen. Pisk hele tiden, til saucen er jævn og klumpefri. Lad så saucen simre i 10 min, hvor du jævnligt pisker i den. Smag til med salt og peber.

Sådan bygger du lasagnen op:

Begynd med at opvarme en grillpande og steg auberginepladerne herpå, til de tager lidt farve på overfladen.

Kom kødsaucen i bunden af et ildfast fad. Herefter lægger du et lag aubergineplader ovenpå. Læg så et lag bechamelsauce ovenpå - og derefter et lag kødsauce. Nu lægger du et lag med aubergineplader ovenpå kødsaucen igen - og så et lag bechamelsauce. Sådan forsætter du, til du har brugt hele portionen.

Bag lasagnen i ovnen i 25-45 min ved 180 grader. Bagetiden afhænger af, hvor tyk du har lavet lasagnen og, hvor tykke du har lavet aubergineskiverne.

Udarbejdet af Birgitte Nymann

løg (ca. 100 g): 1
aubergine (ca. 200 g): 1
salt (ca. 100 g)
olivenolie (ca. 15 ml): 1 spsk.
hakket oksekød (10-12%): 400 g
tomatsauce (500 g): 1 glas
peber: 1 tsk.
smør (ca. 30 g): 2 spsk.
fuldkornshvedemel (ca. 20 g): 2 spsk.
sødmælk: 4 dl
Aubergine-lasagne

Feedback

How did you like cooking with us?

Næringsindhold

Fedt79 g Kulhydrater18 g Protein107 g kcal1422 g kJ2598 g

Måske kan du også lide ...

Pizza på blomkål- og hvidkålsbund

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Pizza på blomkål- og hvidkålsbund
20 min
(29)
Offer
Lasagne

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Lasagne
1:20 t
(8)
Offer
Svinemørbrad med ovnbagt hokkaido-græskar, bacon og blommechutney

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Svinemørbrad med ovnbagt hokkaido-græskar, bacon og blommechutney
1:20 t
(1)
Afhakkede fingre (Pølser med ketchup)

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Afhakkede fingre (Pølser med ketchup)
10 min
(0)
Øjenæbler (Mozzarella i tomatsovs)

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Øjenæbler (Mozzarella i tomatsovs)
30 min
(0)
Falafel

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Falafel
40 min
(9)
Squashfrikadeller med stærk tomatsauce

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Squashfrikadeller med stærk tomatsauce
60 min
(4)
Offer
Burgerbøffer med sellerifritter

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Burgerbøffer med sellerifritter
20 min
(2)
Offer
Bønnefritter og kyllingelår

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Bønnefritter og kyllingelår
50 min
(1)
Offer
Chili con carne på blomkålsris

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Chili con carne på blomkålsris
15 min
(5)
Offer
Indbagt broccoli

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Indbagt broccoli
15 min
(8)
Kyllinge- og karrysuppe

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kyllinge- og karrysuppe
30 min
(20)
Offer
Langtidsstegt hvidkål med oksekød

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Langtidsstegt hvidkål med oksekød
15 min
(5)
Suppe med gulerødder og hvidløg

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Suppe med gulerødder og hvidløg
15 min
(7)
Thai-koteletter med salat

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Thai-koteletter med salat
15 min
(2)