Super frisk. Til Lidl Pris
Aubergine-lasagne

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

løg løg
(ca. 100 g)
1
auberginer aubergine
(ca. 200 g)
1
salt salt
(ca. 100 g)
olivenolie olivenolie
(ca. 15 ml)
1 spsk. spsk.
hakket oksekød hakket oksekød
(10-12%)
400 g g
tomatsauce tomatsauce
(500 g)
1 glas glas
peber peber1 tsk. tsk.
smør smør
(ca. 30 g)
2 spsk. spsk.
fuldkornshvedemel fuldkornshvedemel
(ca. 20 g)
2 spsk. spsk.
sødmælk sødmælk4 dl dl

Aubergine-lasagne

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

40 min
(29)

Opskriften

Auberginer er med deres størrelse og smag ideelle som substitut til de almindelige lasagneplader. Med auberginer i stedet for lasagneplader i din lasagne, opnår du samme fornemmelse og smag, som hvis du havde lavet en helt almindelig lasagne med pasta-lasagneplader. Glæd dig til at sætte tænderne i vores aubergine-lasagne – du vil ikke fortryde det.

”Lasagneplader”:

Skær auberginen over på midten, og skær så tynde skiver af auberginen, at det ligner lasagneplader. Drys salt på hver side af pladerne/aubergineskiverne og lad dem ligge i 10 min (så trækkes noget af væsken ud af dem, så lasagnen ikke bliver så våd).

Kødsauce:

Skræl løget og hak det fint. Varm olivenolien i en gryde og steg løget heri, til det er gennemsigtigt. Herefter tilsætter du det hakkede oksekød og steger det, til kødet er gennemstegt. Tilsæt tomatsaucen, salt og peber, og lad det hele småkoge i 10 min, imens du laver bechamelsaucen.

Bechamelsauce:

Smelt smørret i en gryde. Det må ikke blive brunt. Pisk melet i det smeltede smør. Herefter pisker du mælken i lidt ad gangen. Pisk hele tiden, til saucen er jævn og klumpefri. Lad så saucen simre i 10 min, hvor du jævnligt pisker i den. Smag til med salt og peber.

Sådan bygger du lasagnen op:

Begynd med at opvarme en grillpande og steg auberginepladerne herpå, til de tager lidt farve på overfladen.

Kom kødsaucen i bunden af et ildfast fad. Herefter lægger du et lag aubergineplader ovenpå. Læg så et lag bechamelsauce ovenpå - og derefter et lag kødsauce. Nu lægger du et lag med aubergineplader ovenpå kødsaucen igen - og så et lag bechamelsauce. Sådan forsætter du, til du har brugt hele portionen.

Bag lasagnen i ovnen i 25-45 min ved 180 grader. Bagetiden afhænger af, hvor tyk du har lavet lasagnen og, hvor tykke du har lavet aubergineskiverne.

Hvis du gerne vil prøve noget lidt anderledes i denne lasagne, kan du altid udskifte ingredienserne med alternativer der stadig vil gøre lasagnen smagfuld. Du kan herunder også se det konkrete næringsindhold for denne aubergine-lasagne.

Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold

Fedt79 g Kulhydrater18 g Protein107 g kcal1422 kJ2598