Andeburger med confiteret and

Andeburger med confiteret and image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 25 min

Ingredienser

3 stk.
    • 2   stk. andelår confiterede
    • 1   stk. æg
    • 2   tsk. sennep
    • 1   spsk. æbleeddike
    • 1,5   dl olie
    • 0,125   stk. rødkål
    • 1   spsk. olivenolie
    • 2   spsk. balsamico
    • 3   stk. burgerboller
    •   salt
    •   peber

Forberedelse

    Denne andeburger er perfekt som et nemmere alternativ til Mortens Aften eller med rester af and dagen efter. Hvis du bruger rester, kan du bare trevle det. Det behøver ikke confiteres. Ellers er opskriften ret simpel. Burger med trevlet (confiteret) and, en hurtig sennepsmayo og lidt krammet rødkål. Til sennepsmayoen er der brugt en blanding af grovkornet sennep og dijonsennep, men du kan bruge, hvad du har. Opskriften er nok til cirka 3 burgere, men du vil muligvis have lidt mayo tilovers.

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom de confiterede andelår på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 20 minutters tid. Bruger du rester af and, kan du trevle det og lynvarme det på en pande, evt. med lidt andefedt.

  2. Kom ægget i en høj, smal beholder og tilsæt sennep, æbleeddike, et drys salt og olie.

  3. Kom en stavblender ned omkring æggeblommen. Blend et par sekunder, til du kan se, at det begynder at tykne og kør så stavblenderen op og ned, så det hele tykner. Smag til.

  4. Snit rødkål helt fint og kom det op i en skål med olivenolie, balsamico og et drys salt og peber. Kram/masser det med hænderne, så du bryder lidt af den grove struktur.

  5. Fjern benene og evt. skindet fra de confiterede andelår og trevl kødet.

  6. Lun burgerboller et par minutter på eftervarmen i ovnen

  7. Saml din burger med sennepsmayo, and og rødkål.