Andebrystfilet med sherry/orange sauce

Andebrystfilet med sherry/orange sauce image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

4 portioner
    • 1   kg andebryst
    • 1   kg rødkål
    •   laurbærblade
    •   havsalt
    •   peber
    • 1   kg kartoffel
    • 1   løg
    • 125   ml sherry
    • 250   ml hønsebouillon
    •   appelsiner
    • 6   - 7   tsk. appelsinmarmelade
    • 2   spsk. saucejævner

Forberedelse

    Optø andebrystfileterne. Kog rødkålen op med laurbær 
og lidt vand. Tilsæt salt og peber og lad det småkoge i 20-25 min. 
Rør jævnligt rundt. Vask derefter fileterne og dup dem tørre. Rids skindet og brun fileterne med skindet opad på en varm pande i 
3-4 min. Vend dem og brun dem 3-4 min. på den anden side. Tag dem af panden, krydder med salt og peber, læg dem i et ildfast fad og sæt dem herefter i en varm ovn i 12 min ved 160°C.

    Kog kartoflerne. Imens pilles og hakkes løget. Skum fedtet af andeskyen. Damp løgene i skyen til de er glasagtige. Spæd til med sherry, tilsæt den varme fond (bouillon) og lad det koge lidt ind.

    Filetér 2 appelsiner. Opfang saften og pres resten af frugten. Tilsæt saft og 4-5 tsk appelsinmarmelade til saucen. Smag til med salt og peber og gør saucen tykkere med saucejævner. Opvarm appelsinfileterne heri. Pak andebrystfileterne ind i stanniol og lad dem hvile 2-3 min. 
Smag rødkålen til med resten af appelsinmarmeladen. Skær fileterne i skiver og server dem sammen med kartofler og rødkål.