Æggekage med røget ål og frisk agurkesalat

Æggekage med røget ål og frisk agurkesalat image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 15 min

Ingredienser

2 portioner
    •   smør
    • 100   g røget ål
    • 4   æg ca. 200 g
    • 2   spsk. fløde
    •   salt og peber
    • 4   stk. tomater mellemstore
    •   purløg efter behag
    • 100   g agurker
    • 50   g spidskål
    • 0,5   chilipebere
    • 1   lime
    • 0,5   tsk. sukker
    • 1   - 2   spsk. hvidvinseddike
    • 1   - 2   skiver groft rugbrød

Forberedelse

    Skær ålen i mindre stykker og steg den på panden i 1-2 min. Rør æggene sammen med fløde, salt og peber. Dyp tomaterne i kogende vand i 1 minut og pil skindet af. Fjern kernerne og skær tomaterne i små tern. Vend tomaternene og de hakkede purløg i æggemassen og hæld det hele over ålen på panden. Lad æggekagen stå og bage ved svag til mellem varme, indtil massen er stivnet. Skær agurken i små tern. Snit spidskålen på et mandolinjern eller brug siden af dit rivejern (hvor der er et mandolinjern). Du kan også snitte spidskålen meget tyndt og fint med en kniv. Snit chilien i tynde skiver. Rør saften fra 1 lime sammen med sukker og eddike. Bland agurk, spidskål og chili sammen og hæld dressingen over. Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold pr. portion

Kcal 1047
Protein (g) 56
Kulhydrat (g) 58
Fedt (g) 63