Rør kvark og 25 g honning sammen til en creme. Pisk fløden stiv, og vend den i honningkvarkcremen. Kom honningkvarkcremen i en skål, og dryp den resterende honning henover. Rengør jordbærene, og halvér dem på langs. Vask æblerne, og skær dem i kvarte. Fjern kernehuset uden at skære for dybt i udskæringen. Skær et lille snit i midten af skrællen, så der dannes en mund. Pensl æblestykkerne hele vejen rundt med citronsaft. Læg et halvt jordbær i hvert stykke æble som tunge, og stik mandelsplitter skråt og ujævnt i hvert stykke æble som tænder. Anret æbletroldene på en tallerken, og servér straks med honningkvarken.
Æbletrolde (skiver af æbler med honningkvarkcreme)
Ingredienser
4
portioner
-
- 150 g kvark mager
- 30 g honning flydende
- 50 g flødeskum
- 4 stk. jordbær
- 2 stk. æbler
- citronersaft
- mandelsplitter til pynt
Forberedelse
Næringsindhold pr. portion
Kcal
175
Protein (g)
7
Kulhydrat (g)
16
Fedt (g)
8