Æblesmør

Æblesmør image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

1 portion
    • 8   æbler ca. 1200 g
    • 2   dl vand
    • 6   dadler uden sten
    • 0,5   tsk. vaniljepulver
    •   kanel
    • 1   tsk. stødt ingefær

Forberedelse

    Vask æblerne og fjern stilken. Skær hvert af æblerne i 4-6 stykker, inklusiv kernehus. Bring vandet i kog og tilsæt æblestykker, dadler og krydderier. Lad blandingen koge i 60 min., hvorefter du kommer den i en si. Pres nu blandingen gennem sien, så den bliver til mos. Vil du have en finere konsistens, kan du purere mosen med en stavblender. Bring mosen i kog og lad den stå og simre i 2-3 timer. Rør jævnligt i den, så den ikke brænder på. Afkøl til sidst mosen og hæld den på glas. Æblesmørret opbevares i køleskab.

    Tips

    Brug æblesmørret til morgenmaden i stedet for marmelade eller når du skal søde dine pandekager.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold pr. portion

Kcal 777
Protein (g) 4.5
Kulhydrat (g) 30
Fedt (g) 3.5