Vask æblerne og fjern stilken. Skær hvert af æblerne i 4-6 stykker, inklusiv kernehus. Bring vandet i kog og tilsæt æblestykker, dadler og krydderier. Lad blandingen koge i 60 min., hvorefter du kommer den i en si. Pres nu blandingen gennem sien, så den bliver til mos. Vil du have en finere konsistens, kan du purere mosen med en stavblender. Bring mosen i kog og lad den stå og simre i 2-3 timer. Rør jævnligt i den, så den ikke brænder på. Afkøl til sidst mosen og hæld den på glas. Æblesmørret opbevares i køleskab.
Æblesmør
Ingredienser
1
portion
-
- 8 æbler ca. 1200 g
- 2 dl vand
- 6 dadler uden sten
- 0,5 tsk. vaniljepulver
- kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
Forberedelse
Tips
Brug æblesmørret til morgenmaden i stedet for marmelade eller når du skal søde dine pandekager.
Udarbejdet af Birgitte Nymann
Næringsindhold pr. portion
Kcal
777
Protein (g)
4.5
Kulhydrat (g)
30
Fedt (g)
3.5