Super frisk. Til Lidl Pris
Æble-amarant-gratin (glutenfri)

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

0,5 vaniljestænger vaniljestang
500 ml ml æblejuice æblejuice
600 g g æbler æble
200 g g amarantkerner amarantkerner
2 spsk. spsk. smør smør
90 g g brun farin brun farin
fedtstof fedtstof
2 æg æg
300 g g kvark kvark
30 g g hasselnødder hasselnød

Æble-amarant-gratin (glutenfri)

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:30 t
(12)

Sådan gør du

Skær vaniljestangen op, og skrab kornene ud(gem stangen). Kog æblejuice med korn og stang. Tilsæt amarant-kernerne, giv dem et opkog, og udblød dem ved svag varme i ca. 45 min. Tag dem op med en si, fjern vaniljestangen, og lad amarant-kernerne køle af.Skræl i mellemtiden æblerne, udstik kernehuset, og skær æblerne på tværs i knap 1 cm tykke skiver. Steg dem i 2 portioner i 1 spsk. smør i 2 min på hver side, strø med 1 spsk. sukker, og lad dem karamellisere let. Læg halvdelen af æbleringene i en smurt gratinform.Del æggene. Pisk æggeblommerne og den øvrige sukker til en lys, tyk creme. Rør først kvark, så amarant-kerner i. Pisk æggehviderne stive, og rør dem i. Fordel halvdelen af cremen på æbleringene. Læg de øvrige æbler og resten af kvarkcremen i lag ovenpå. Hak nødderne groft og strø dem udover. Bag gratinen gyldenbrun i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 30 min.

Næringsindhold

Fedt54 g Kulhydrater13 g Protein15 g kcal408 kJ1706