Æble-amarant-gratin (glutenfri)

Æble-amarant-gratin (glutenfri)

NiveauNem
Tid1:30 t

Forberedelse

    Der er ikke noget som en velsmagende æble-amarant-granit, der kan nydes til eftermiddagskaffen i de kolde efterårsmåneder – eller når du bare har lyst. Brug sæsonens modne æbler og prøv kræfter med vores lækre æblekage, der får munden til at løbe i vand.

  1. Skær vaniljestangen op, og skrab kornene ud (gem stangen).
  2. Kog æblejuice med korn og stang.
  3. Tilsæt amarant-kernerne, giv dem et opkog, og udblød dem ved svag varme i ca. 45 min. Tag dem op med en si, fjern vaniljestangen, og lad amarant-kernerne køle af.
  4. Skræl i mellemtiden æblerne, udstik kernehuset, og skær æblerne på tværs i knap 1 cm tykke skiver.
  5. Steg dem i 2 portioner i 1 spsk. smør i 2 min på hver side, strø med 1 spsk. sukker, og lad dem karamellisere let.
  6. Læg halvdelen af æbleringene i en smurt gratinform.
  7. Del æggene. Pisk æggeblommerne og den øvrige sukker til en lys, tyk creme.
  8. Rør først kvark, så amarant-kerner i.
  9. Pisk æggehviderne stive, og rør dem i.
  10. Fordel halvdelen af cremen på æbleringene.
  11. Læg de øvrige æbler og resten af kvarkcremen i lag ovenpå.
  12. Hak nødderne groft og strø dem udover.
  13. Bag gratinen gyldenbrun i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 30 min.
  14. Tip! Servér æblegratinen med eksempelvis flødeskum eller creme fraiche afhængigt af om du ønsker ekstra sødme eller lidt surt.

Næringsindhold pr. portion

Kcal408 kCal
Kulhydrat (g) 13 g
Protein (g) 15 g
Fedt (g)54 g