
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
0,5 | vaniljestænger vaniljestang | ||
500 ml ml | æblejuice æblejuice | ||
600 g g | æbler æble | ||
200 g g | amarantkerner amarantkerner | ||
2 spsk. spsk. | smør smør | ||
90 g g | brun farin brun farin | ||
fedtstof fedtstof | |||
2 | æg æg | ||
300 g g | kvark kvark | ||
30 g g | hasselnødder hasselnød |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteÆble-amarant-gratin (glutenfri)
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Skær vaniljestangen op, og skrab kornene ud(gem stangen). Kog æblejuice med korn og stang. Tilsæt amarant-kernerne, giv dem et opkog, og udblød dem ved svag varme i ca. 45 min. Tag dem op med en si, fjern vaniljestangen, og lad amarant-kernerne køle af.Skræl i mellemtiden æblerne, udstik kernehuset, og skær æblerne på tværs i knap 1 cm tykke skiver. Steg dem i 2 portioner i 1 spsk. smør i 2 min på hver side, strø med 1 spsk. sukker, og lad dem karamellisere let. Læg halvdelen af æbleringene i en smurt gratinform.Del æggene. Pisk æggeblommerne og den øvrige sukker til en lys, tyk creme. Rør først kvark, så amarant-kerner i. Pisk æggehviderne stive, og rør dem i. Fordel halvdelen af cremen på æbleringene. Læg de øvrige æbler og resten af kvarkcremen i lag ovenpå. Hak nødderne groft og strø dem udover. Bag gratinen gyldenbrun i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 30 min.