
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
vaniljestænger vaniljestang | 0,5 | ||
æblejuice æblejuice | 500 ml ml | ||
æbler æble | 600 g g | ||
amarantkerner amarantkerner | 200 g g | ||
smør smør | 2 spsk. spsk. | ||
brun farin brun farin | 90 g g | ||
fedtstof fedtstof | |||
æg æg | 2 | ||
kvark kvark | 300 g g | ||
hasselnødder hasselnød | 30 g g |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteÆble-amarant-gratin (glutenfri)
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Der er ikke noget som en velsmagende æble-amarant-granit, der kan nydes til eftermiddagskaffen i de kolde efterårsmåneder – eller når du bare har lyst. Brug sæsonens modne æbler og prøv kræfter med vores lækre æblekage, der får munden til at løbe i vand.
- Skær vaniljestangen op, og skrab kornene ud (gem stangen).
- Kog æblejuice med korn og stang.
- Tilsæt amarant-kernerne, giv dem et opkog, og udblød dem ved svag varme i ca. 45 min. Tag dem op med en si, fjern vaniljestangen, og lad amarant-kernerne køle af.
- Skræl i mellemtiden æblerne, udstik kernehuset, og skær æblerne på tværs i knap 1 cm tykke skiver.
- Steg dem i 2 portioner i 1 spsk. smør i 2 min på hver side, strø med 1 spsk. sukker, og lad dem karamellisere let.
- Læg halvdelen af æbleringene i en smurt gratinform.
- Del æggene. Pisk æggeblommerne og den øvrige sukker til en lys, tyk creme.
- Rør først kvark, så amarant-kerner i.
- Pisk æggehviderne stive, og rør dem i.
- Fordel halvdelen af cremen på æbleringene.
- Læg de øvrige æbler og resten af kvarkcremen i lag ovenpå.
- Hak nødderne groft og strø dem udover.
- Bag gratinen gyldenbrun i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 30 min.
Tip! Servér æblegratinen med eksempelvis flødeskum eller creme fraiche afhængigt af om du ønsker ekstra sødme eller lidt surt.
Næringsindhold
Fedt54
g
Kulhydrater13
g
Protein15
g
kcal408
kJ1706