
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
0,5 | vaniljestænger vaniljestang | ||
500 ml ml | æblejuice æblejuice | ||
600 g g | æbler æble | ||
200 g g | amarantkerner amarantkerner | ||
2 spsk. spsk. | smør smør | ||
90 g g | brun farin brun farin | ||
fedtstof fedtstof | |||
2 | æg æg | ||
300 g g | kvark kvark | ||
30 g g | hasselnødder hasselnød |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteÆble-amarant-gratin (glutenfri)
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Der er ikke noget som en velsmagende æble-amarant-granit, der kan nydes til eftermiddagskaffen i de kolde efterårsmåneder – eller når du bare har lyst. Brug sæsonens modne æbler og prøv kræfter med vores lækre æblekage, der får munden til at løbe i vand.Der er ikke noget som en velsmagende æble-amarant-granit, der kan nydes til eftermiddagskaffen i de kolde efterårsmåneder – eller når du bare har lyst. Brug sæsonens modne æbler og prøv kræfter med vores lækre æblekage, der får munden til at løbe i vand.
Skær vaniljestangen op, og skrab kornene ud(gem stangen). Kog æblejuice med korn og stang. Tilsæt amarant-kernerne, giv dem et opkog, og udblød dem ved svag varme i ca. 45 min. Tag dem op med en si, fjern vaniljestangen, og lad amarant-kernerne køle af.Skræl i mellemtiden æblerne, udstik kernehuset, og skær æblerne på tværs i knap 1 cm tykke skiver. Steg dem i 2 portioner i 1 spsk. smør i 2 min på hver side, strø med 1 spsk. sukker, og lad dem karamellisere let. Læg halvdelen af æbleringene i en smurt gratinform.Del æggene. Pisk æggeblommerne og den øvrige sukker til en lys, tyk creme. Rør først kvark, så amarant-kerner i. Pisk æggehviderne stive, og rør dem i. Fordel halvdelen af cremen på æbleringene. Læg de øvrige æbler og resten af kvarkcremen i lag ovenpå. Hak nødderne groft og strø dem udover. Bag gratinen gyldenbrun i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 30 min.
Tip! Servér æblegratinen med eksempelvis flødeskum eller creme fraiche afhængigt af om du ønsker ekstra sødme eller lidt surt.