Æble-amarant-gratin (glutenfri)

Æble-amarant-gratin (glutenfri) image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:30 t

Ingredienser

6 portioner
    • 0,5   vaniljestænger
    • 500   ml æblejuice
    • 600   g æbler
    • 200   g amarantkerner
    • 2   spsk. smør
    • 90   g brun farin
    •   fedtstof
    • 2   æg
    • 300   g kvark
    • 30   g hasselnødder

Forberedelse

    Der er ikke noget som en velsmagende æble-amarant-granit, der kan nydes til eftermiddagskaffen i de kolde efterårsmåneder – eller når du bare har lyst. Brug sæsonens modne æbler og prøv kræfter med vores lækre æblekage, der får munden til at løbe i vand.

  1. Skær vaniljestangen op, og skrab kornene ud (gem stangen).

  2. Kog æblejuice med korn og stang.

  3. Tilsæt amarant-kernerne, giv dem et opkog, og udblød dem ved svag varme i ca. 45 min. Tag dem op med en si, fjern vaniljestangen, og lad amarant-kernerne køle af.

  4. Skræl i mellemtiden æblerne, udstik kernehuset, og skær æblerne på tværs i knap 1 cm tykke skiver.

  5. Steg dem i 2 portioner i 1 spsk. smør i 2 min på hver side, strø med 1 spsk. sukker, og lad dem karamellisere let.

  6. Læg halvdelen af æbleringene i en smurt gratinform.

  7. Del æggene. Pisk æggeblommerne og den øvrige sukker til en lys, tyk creme.

  8. Rør først kvark, så amarant-kerner i.

  9. Pisk æggehviderne stive, og rør dem i.

  10. Fordel halvdelen af cremen på æbleringene.

  11. Læg de øvrige æbler og resten af kvarkcremen i lag ovenpå.

  12. Hak nødderne groft og strø dem udover.

  13. Bag gratinen gyldenbrun i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 30 min.

  14. Tip! Servér æblegratinen med eksempelvis flødeskum eller creme fraiche afhængigt af om du ønsker ekstra sødme eller lidt surt.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 408
Protein (g) 15
Kulhydrat (g) 13
Fedt (g) 54