Forberedelse
- Skær vaniljestangen op, og skrab kornene ud (gem stangen).
- Kog æblejuice med korn og stang.
- Tilsæt amarant-kernerne, giv dem et opkog, og udblød dem ved svag varme i ca. 45 min. Tag dem op med en si, fjern vaniljestangen, og lad amarant-kernerne køle af.
- Skræl i mellemtiden æblerne, udstik kernehuset, og skær æblerne på tværs i knap 1 cm tykke skiver.
- Steg dem i 2 portioner i 1 spsk. smør i 2 min på hver side, strø med 1 spsk. sukker, og lad dem karamellisere let.
- Læg halvdelen af æbleringene i en smurt gratinform.
- Del æggene. Pisk æggeblommerne og den øvrige sukker til en lys, tyk creme.
- Rør først kvark, så amarant-kerner i.
- Pisk æggehviderne stive, og rør dem i.
- Fordel halvdelen af cremen på æbleringene.
- Læg de øvrige æbler og resten af kvarkcremen i lag ovenpå.
- Hak nødderne groft og strø dem udover.
- Bag gratinen gyldenbrun i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 30 min.
Der er ikke noget som en velsmagende æble-amarant-granit, der kan nydes til eftermiddagskaffen i de kolde efterårsmåneder – eller når du bare har lyst. Brug sæsonens modne æbler og prøv kræfter med vores lækre æblekage, der får munden til at løbe i vand.
Tip! Servér æblegratinen med eksempelvis flødeskum eller creme fraiche afhængigt af om du ønsker ekstra sødme eller lidt surt.