#LidlOverrasker
Vaskeægte hospitalsklovnekage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Mandelbund

100 g g æggeblommer æggeblomme
65 g g sukker sukker
1 tsk. tsk. bagepulver bagepulver
100 g g hvedemel hvedemel
50 g g mandler mandel
(fint blendede)
200 g g æggehvider æggehvide

Hindbær fromage

5 blade blad husblas husblas
200 g g hindbær hindbær
50 g g flormelis flormelis
0,5 l l piskefløde piskefløde
0,5 vaniljestænger vaniljestang

Overtræk

hvid fondant hvid fondant
pastafarve pastafarve
hvid icing hvid icing

Vaskeægte hospitalsklovnekage

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

50 min
(0)

Sådan gør du

MandelbundÆggeblommer og sukker piskes med håndmikser til tyk æggesnaps. Mel og bagepulver blandes og sigtes. Dette vendes forsigtigt i "snapsen" sammen med de fint blendede mandler. Æggehviderne piskes stive, men ikke knoldede, og vendes forsigtigt med i "mandelsnapsen", stop når dejen er ensartet. Klip et rundt stykke bagepapir, præcis så stort som springformens bund og læg det i springformens bund. Fordel dejen heri og stryg den jævnt ud med en palet. Bages ved 190 grader til bunden er godt gylden og giver efter ved tryk, ca. 20 - 30 minutter. Afkøles helt inden kanten skæres løs med en lille glat kniv og den afkølede mandelbund kan slås ud af formen.

Hindbær FromageHusblassen lægges i blød i 1 liter koldt vand i en ½ time. Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Lidt af flormelissen og kornene mases med en paletkniv på bordet, således at kornene skilles ad. Hindbær, flormelis og vaniljesukker moses kort med hænderne & opvarmes i en lille gryde til 70 grader og tages af varmen. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den varme hindbær-vanilje mos. Rør godt. Kom den varme blanding op i en ren skål. Piskefløden piskes til let skum. En 1/3 del af det let piskede flødeskum kommesnu op i hindbærblandingen. Pisk hurtigt. Denne hindbærblanding kommes nu op i skålen med den resterende let piskede fløde og det hele vendes nu forsigtigt sammen til en ensartet fromage, der straks fordeles på mandelbunden som anvist herunder.

OpbygningMandelbunden flækkes på midten i 2 lige tykke bunde, gør det med en stor savtakket kniv. Den nederste bund lægges igen i springformen. 2/3 dele af hindbær fromagen fordeles på bunden og den øverste bund lægges oven på fromagen, pres toppen godt ned til fromagen. Den resterende hindbær fromage fordeles på kagens top og stryges glat ud. Den sammenlagte kage stilles nu i køleskab til næste dag eller alternativt min. 3 timer i fryseren, hvorefter den forsigtigt befries fra formen og straks placeres på det udvalgte fad, hvorfra kagen skal serveres.

DekorationDen hvide icing smøres ud over hele kagen så det dækker. Dette gøres for, at fyldet i kagen ikke skal få fondanten til at smelte. Den fungerer altså som en forsegler. Dele af den hvide fondant indfarves med de ønskede farver. Følg anvisningen på pakken. Den resterende hvide fondant rulles ud på et let olieret bord. Husk også at komme lidt neutral madolie på hænderne inden fondanten bearbejdes. Den skal være stor nok til at dække hele kagen. Sørg for, at fondanten er til at flytte under hele udrulningen. Den udrullede fondant lægges nu over kagen og skæres til i kanten. Herefter er det nemt at bruge sin kreativitet til at dekorere kagen fx. med Danske Hospitalsklovnes logo- med fondant i andre farver. Kom lidt vand under stykkerne, så sidder de bedre fast.

Udarbejdet af Danske HospitalsklovneLæs mere om Dansk hospitalsklovne her

Vaskeægte hospitalsklovnekage
50 min

Vaskeægte hospitalsklovnekage

Ingredienser

æggeblomme
100 g
sukker
65 g
bagepulver
1 tsk.
hvedemel
100 g
mandel (fint blendede)
50 g
æggehvide
200 g
husblas
5 blad
hindbær
200 g
flormelis
50 g
piskefløde
0.5 l
vaniljestang
0.5
hvid fondant
pastafarve
hvid icing
Vaskeægte hospitalsklovnekage
50 min

Step 1

Vaskeægte hospitalsklovnekage

MandelbundÆggeblommer og sukker piskes med håndmikser til tyk æggesnaps. Mel og bagepulver blandes og sigtes. Dette vendes forsigtigt i "snapsen" sammen med de fint blendede mandler. Æggehviderne piskes stive, men ikke knoldede, og vendes forsigtigt med i "mandelsnapsen", stop når dejen er ensartet. Klip et rundt stykke bagepapir, præcis så stort som springformens bund og læg det i springformens bund. Fordel dejen heri og stryg den jævnt ud med en palet. Bages ved 190 grader til bunden er godt gylden og giver efter ved tryk, ca. 20 - 30 minutter. Afkøles helt inden kanten skæres løs med en lille glat kniv og den afkølede mandelbund kan slås ud af formen.

Hindbær FromageHusblassen lægges i blød i 1 liter koldt vand i en ½ time. Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Lidt af flormelissen og kornene mases med en paletkniv på bordet, således at kornene skilles ad. Hindbær, flormelis og vaniljesukker moses kort med hænderne & opvarmes i en lille gryde til 70 grader og tages af varmen. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den varme hindbær-vanilje mos. Rør godt. Kom den varme blanding op i en ren skål. Piskefløden piskes til let skum. En 1/3 del af det let piskede flødeskum kommesnu op i hindbærblandingen. Pisk hurtigt. Denne hindbærblanding kommes nu op i skålen med den resterende let piskede fløde og det hele vendes nu forsigtigt sammen til en ensartet fromage, der straks fordeles på mandelbunden som anvist herunder.

OpbygningMandelbunden flækkes på midten i 2 lige tykke bunde, gør det med en stor savtakket kniv. Den nederste bund lægges igen i springformen. 2/3 dele af hindbær fromagen fordeles på bunden og den øverste bund lægges oven på fromagen, pres toppen godt ned til fromagen. Den resterende hindbær fromage fordeles på kagens top og stryges glat ud. Den sammenlagte kage stilles nu i køleskab til næste dag eller alternativt min. 3 timer i fryseren, hvorefter den forsigtigt befries fra formen og straks placeres på det udvalgte fad, hvorfra kagen skal serveres.

DekorationDen hvide icing smøres ud over hele kagen så det dækker. Dette gøres for, at fyldet i kagen ikke skal få fondanten til at smelte. Den fungerer altså som en forsegler. Dele af den hvide fondant indfarves med de ønskede farver. Følg anvisningen på pakken. Den resterende hvide fondant rulles ud på et let olieret bord. Husk også at komme lidt neutral madolie på hænderne inden fondanten bearbejdes. Den skal være stor nok til at dække hele kagen. Sørg for, at fondanten er til at flytte under hele udrulningen. Den udrullede fondant lægges nu over kagen og skæres til i kanten. Herefter er det nemt at bruge sin kreativitet til at dekorere kagen fx. med Danske Hospitalsklovnes logo- med fondant i andre farver. Kom lidt vand under stykkerne, så sidder de bedre fast.

Udarbejdet af Danske HospitalsklovneLæs mere om Dansk hospitalsklovne her

æggeblomme: 100 g
sukker: 65 g
bagepulver: 1 tsk.
hvedemel: 100 g
mandel (fint blendede): 50 g
æggehvide: 200 g
husblas: 5 blad
hindbær: 200 g
flormelis: 50 g
piskefløde: 0.5 l
vaniljestang: 0.5
hvid fondant
pastafarve
hvid icing
Vaskeægte hospitalsklovnekage

Feedback

How did you like cooking with us?

Måske kan du også lide ...

Kistekage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kistekage
1:50 t
(2)
Små spøgelser i marengs

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Små spøgelser i marengs
1:30 t
(0)
Cheesecake med bær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Cheesecake med bær
1:30 t
(12)
Halloween-kage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Halloween-kage
1:30 t
(0)
Rarbarberkringle

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rarbarberkringle
2:00 t
(15)
Granolatærter med yoghurt og hindbær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Granolatærter med yoghurt og hindbær
35 min
(7)
Offer
Trefarvet pandekage-lagkage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Trefarvet pandekage-lagkage
25 min
(49)
Byg selv-lagkager

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Byg selv-lagkager
40 min
(4)
Uhyggelig græskarkage med edderkoppespind

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Uhyggelig græskarkage med edderkoppespind
35 min
(12)
Frugt- og nøddekage med kanelfrosting

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Frugt- og nøddekage med kanelfrosting
1:50 t
(1)
Gulerodskage med chili-ostecreme

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Gulerodskage med chili-ostecreme
1:15 t
(10)
Æble-amarant-gratin (glutenfri)

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Æble-amarant-gratin (glutenfri)
1:30 t
(11)
Cheesecake-lagkage med ribena-gelé

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Cheesecake-lagkage med ribena-gelé
55 min
(111)
Pirat- og prinsessekiks

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Pirat- og prinsessekiks
1:40 t
(1)
Piratskib (chokoladekage)

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Piratskib (chokoladekage)
1:15 t
(6)