#LidlOverrasker
Vaskeægte hospitalsklovnekage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Mandelbund

100 g g æggeblommer æggeblomme
65 g g sukker sukker
1 tsk tsk bagepulver bagepulver
100 g g hvedemel hvedemel
50 g g mandler mandel
((fint blendede))
200 g g æggehvider æggehvide

Hindbær fromage

5 blade blad husblas husblas
200 g g hindbær hindbær
50 g g flormelis flormelis
0,5 l l piskefløde piskefløde
0,5 vaniljestænger vaniljestang

Overtræk

hvid fondant hvid fondant
pastafarve pastafarve
hvid icing hvid icing
springform med en diameter på 24 cm springform med en diameter på 24 cm

Vaskeægte hospitalsklovnekage

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

0:50 min
(0)

Sådan gør du

MandelbundÆggeblommer og sukker piskes med håndmikser til tyk æggesnaps. Mel og bagepulver blandes og sigtes. Dette vendes forsigtigt i "snapsen" sammen med de fint blendede mandler. Æggehviderne piskes stive, men ikke knoldede, og vendes forsigtigt med i "mandelsnapsen", stop når dejen er ensartet. Klip et rundt stykke bagepapir, præcis så stort som springformens bund og læg det i springformens bund. Fordel dejen heri og stryg den jævnt ud med en palet. Bages ved 190 grader til bunden er godt gylden og giver efter ved tryk, ca. 20 - 30 minutter. Afkøles helt inden kanten skæres løs med en lille glat kniv og den afkølede mandelbund kan slås ud af formen.

Hindbær FromageHusblassen lægges i blød i 1 liter koldt vand i en ½ time. Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Lidt af flormelissen og kornene mases med en paletkniv på bordet, således at kornene skilles ad. Hindbær, flormelis og vaniljesukker moses kort med hænderne & opvarmes i en lille gryde til 70 grader og tages af varmen. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den varme hindbær-vanilje mos. Rør godt. Kom den varme blanding op i en ren skål. Piskefløden piskes til let skum. En 1/3 del af det let piskede flødeskum kommesnu op i hindbærblandingen. Pisk hurtigt. Denne hindbærblanding kommes nu op i skålen med den resterende let piskede fløde og det hele vendes nu forsigtigt sammen til en ensartet fromage, der straks fordeles på mandelbunden som anvist herunder.

OpbygningMandelbunden flækkes på midten i 2 lige tykke bunde, gør det med en stor savtakket kniv. Den nederste bund lægges igen i springformen. 2/3 dele af hindbær fromagen fordeles på bunden og den øverste bund lægges oven på fromagen, pres toppen godt ned til fromagen. Den resterende hindbær fromage fordeles på kagens top og stryges glat ud. Den sammenlagte kage stilles nu i køleskab til næste dag eller alternativt min. 3 timer i fryseren, hvorefter den forsigtigt befries fra formen og straks placeres på det udvalgte fad, hvorfra kagen skal serveres.

DekorationDen hvide icing smøres ud over hele kagen så det dækker. Dette gøres for, at fyldet i kagen ikke skal få fondanten til at smelte. Den fungerer altså som en forsegler. Dele af den hvide fondant indfarves med de ønskede farver. Følg anvisningen på pakken. Den resterende hvide fondant rulles ud på et let olieret bord. Husk også at komme lidt neutral madolie på hænderne inden fondanten bearbejdes. Den skal være stor nok til at dække hele kagen. Sørg for, at fondanten er til at flytte under hele udrulningen. Den udrullede fondant lægges nu over kagen og skæres til i kanten. Herefter er det nemt at bruge sin kreativitet til at dekorere kagen fx. med Danske Hospitalsklovnes logo- med fondant i andre farver. Kom lidt vand under stykkerne, så sidder de bedre fast.

Udarbejdet af Danske HospitalsklovneLæs mere om Dansk hospitalsklovne her

Måske kan du også lide ...

Nektarin -og brombærtærte

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Nektarin -og brombærtærte
1:15 t
(2)
Kvarksoufflé med rabarberkompot

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kvarksoufflé med rabarberkompot
1:10 t
(0)
Rabarbercrumble

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rabarbercrumble
1:00 t
(5)
Vaniljekage med vaniljemousse og tropisk gele

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Vaniljekage med vaniljemousse og tropisk gele
0:50 min
(0)
Rocky road brownie

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rocky road brownie
0:30 min
(8)
Stracciatella og cherry-kage med friske bær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Stracciatella og cherry-kage med friske bær
0:10 min
(1)
Jordbærtærte med chokoladecreme

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Jordbærtærte med chokoladecreme
1:00 t
(19)
Rabarbertrifili med jordbær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rabarbertrifili med jordbær
0:30 min
(1)
Melonlagkage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Melonlagkage
0:25 min
(3)
Farverig påskelagkage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Farverig påskelagkage
1:00 t
(3)
Bayerske Donuts

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Bayerske Donuts
0:30 min
(11)
Pink macarons

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Pink macarons
0:40 min
(4)
Chia-risalamande

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Chia-risalamande
0:15 min
(5)
Offer
Æblesnegle med kanel

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Æblesnegle med kanel
1:00 t
(10)
Clafoutis med kirsebær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Clafoutis med kirsebær
0:30 min
(1)