
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Sød tærte
110 g g | smør smør | ||
50 g g | flormelis flormelis | ||
20 g g | æg
æg (pasteuriserede) | ||
120 g g | hvedemel hvedemel |
Syltet pære
100 g g | pærer pære | ||
75 g g | sukker sukker | ||
0,4 dl dl | vand vand |
Chokoladefyld
50 g g | æg
æg (pasteuriserede ) | ||
25 g g | sukker sukker | ||
25 g g | smør smør | ||
25 g g | mørk chokolade
mørk chokolade (hakket, gerne 70%) | ||
15 g g | hvedemel hvedemel |
Vaniljeis
1 l l | kaffefløde kaffefløde | ||
220 g g | sukker sukker | ||
180 g g | æggeblommer
æggeblomme (pasteuriserede ) | ||
1 | vaniljestænger vaniljestang |
Tærte med pære, chokoladefyld og vaniljeis
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Sød tærte
Bland alle ingredienserne. Ælt dem hurtigt sammen, og stil dejen på køl. Efter ca. 30 min er dejen klar til at blive rullet ud.
Syltet pære
Skræl pæren og skær i små tern. Kog sukker og vand op, og hæld det over pæreternene. Lad det trække til dagen efter.
Chokoladefyld
Pisk æg og sukker sammen. Smelt smørret, tilsæt chokoladen, rør den ud, og rør melet i. Vend chokolademassen sammen med æggemassen.
Smør tærteformen, rul tærtedejen ud, og læg den i formen. Kom de syltede pæretern i, og top med chokolademassen. Bag tærten i ca. 20. Min ved 160 °C. Drys evt. Med lidt flormelis inden servering. Kan servers med vaniljeis.
Vaniljeis
Pisk sukker, æg og kornene fra vaniljestangen sammen. Varm fløden op til kogepunktet, og hæld den under piskning over æggemassen. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm op til 80 °C under piskning. Afkøl massen, og sæt den i køleskab i mindst 4 timer. Kør det på en ismaskine, og stil det herefter i fryseren.