
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Tærtebund
havregryn havregryn | 200 g g | |
æg æg | 1 | |
salt salt | 1 knsp. knsp. | |
smør
smør (husk lidt ekstra til stegning) | 100 g g |
Løg
rødløg rødløg | 2 | |
honning honning | 1 spsk. spsk. | |
æblecidereddike æblecidereddike | 1 spsk. spsk. | |
smør smør | 1 spsk. spsk. |
Andet fyld
champignoner
champignon (fx champignoner, østershatte, kantareller) | 250 g g | |
rosmarin rosmarin | 1 stilke stilk | |
Salt og peber Salt og peber | ||
æg æg | 2 | |
hytteost hytteost | 150 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSvampetærte med karamelliserede løg
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Kom havregryn i en blender eller foodprocessor og blend det fint til mel - kom melet i en skål. Rør æg, smør og salt i. Ælt dejen med hænderne, til den samler sig og har konsistens som en tærtedej. Dejen kan være en smule svær at rulle ud, så det nemmeste er at presse den ned i tærteformen med hænderne. Brug en tærteform med løs bund og 24 cm i diameter. Forbag tærtebunden i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Pil rødløgene og skær dem i tynde både. Varm smør op på en pande og steg løgene til de falder sammen. Tilsæt honning og æblecidereddike og steg videre i 8 minutter til løgene karamelliserer.
Rens svampene og skær dem ud i mindre stykker - svits dem på en varm pande i smør sammen med finthakket rosmarin til de bliver bløde og gyldne - krydr med salt og peber. Pisk æggene sammen med hytteost og evt. en smule salt og peber. Fordel løg, svampe og æggeblanding i den forbagte tærtebund og bag tærten igen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter eller til fyldet har sat sig og tærten er sprød og gylden.
Server gerne en grøn, frisk salat sammen med tærten.
Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening. Læs mere påiloveøko.dk/opskrifter