Super frisk. Til Lidl Pris
Svampetærte med karamelliserede løg

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Tærtebund

havregryn havregryn200 g g
æg æg1
salt salt1 knsp. knsp.
smør smør
(husk lidt ekstra til stegning)
100 g g

Løg

rødløg rødløg2
honning honning1 spsk. spsk.
æblecidereddike æblecidereddike1 spsk. spsk.
smør smør1 spsk. spsk.

Andet fyld

champignoner champignon
(fx champignoner, østershatte, kantareller)
250 g g
rosmarin rosmarin1 stilke stilk
Salt og peber Salt og peber
æg æg2
hytteost hytteost150 g g

Svampetærte med karamelliserede løg

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

20 min
(32)

Opskriften

Kom havregryn i en blender eller foodprocessor og blend det fint til mel - kom melet i en skål. Rør æg, smør og salt i. Ælt dejen med hænderne, til den samler sig og har konsistens som en tærtedej. Dejen kan være en smule svær at rulle ud, så det nemmeste er at presse den ned i tærteformen med hænderne. Brug en tærteform med løs bund og 24 cm i diameter. Forbag tærtebunden i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Pil rødløgene og skær dem i tynde både. Varm smør op på en pande og steg løgene til de falder sammen. Tilsæt honning og æblecidereddike og steg videre i 8 minutter til løgene karamelliserer.

Rens svampene og skær dem ud i mindre stykker - svits dem på en varm pande i smør sammen med finthakket rosmarin til de bliver bløde og gyldne - krydr med salt og peber. Pisk æggene sammen med hytteost og evt. en smule salt og peber. Fordel løg, svampe og æggeblanding i den forbagte tærtebund og bag tærten igen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter eller til fyldet har sat sig og tærten er sprød og gylden.

Server gerne en grøn, frisk salat sammen med tærten.

Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening. Læs mere påiloveøko.dk/opskrifter