
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
hvidkål hvidkål | 1 | |
smør smør | 3 spsk. spsk. | |
mel mel | 3 spsk. spsk. | |
mælk mælk | 3 dl dl | |
madlavningsfløde madlavningsfløde | 1 dl dl | |
muskatnødder muskatnød | 1 knsp. knsp. | |
grønkål grønkål | 1 poser pose | |
olie olie | 2 spsk. spsk. | |
Salt og peber Salt og peber |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listStuvet hvidkål med sprøde grønkålschips
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Stuvet hvidkål:
Del hvidkålshovedet i kvarte og derefter i grove strimler, og lad det koge i letsaltet vand i 8-10 minutter. Gem ca. 3 dl af kogevandet til saucen, og dræn resten fra kålen.
Smelt smør i en gryde, og tilsæt mel. Pisk, til det er en ensartet masse uden klumper og tilsæt halvdelen af mælken. Pisk, til det er en tyk masse og tilsæt så resten af mælken og fløden. Kom evt. lidt af kogevandet ved, hvis saucen bliver for tyk.
Kom det kogte hvidkål i saucen, og lad det hele simre i 5 minutter. Tilsæt evt. lidt mere af kogevandet undervejs efter smag.
Grønkålschips:
Forvarm ovnen til 210 °C. Fjern hele stænglen fra grønkålen, og del de mørkegrønne blade i mindre stykker. Vend dem med olie, salt og peber, og læg dem på en bageplade med bagepapir i ét lag. Kom dem i ovnen, og bag dem i ca. 5 minutter til de er sprøde og stadig grønne.
Hold godt øje med dem, for pludselig går det stærkt.
Server stuvet hvidkål med de sprøde grønkålschips på toppen som lækkert grønsagstilbehør til eksempelvis medister eller frikadeller.