Super frisk. Til Lidl Pris
Stegt flæsk med kartoffel- og broccolimos

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

400 g g stegeflæsk stegeflæsk
1 broccoli broccoli
2 - 3 kartofler kartoffel
(mellemstore)
3 spsk. spsk. fløde fløde
salt salt
peber peber
1 spsk. spsk. rapsolie rapsolie

Stegt flæsk med kartoffel- og broccolimos

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

30 min
(11)

Sådan gør du

Flæsk

Dup flæskeskiverne tørre med køkkenrulle. Krydr dem med salt og peber og læg dem på en rist over en bageplade. Sæt risten - med bradepanden under - øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader og steg flæskeskiverne i 15 min. Vend skiverne og lad dem stege videre, til de er, som du vil have dem. Mens flæskeskiverne steger i ovnen, laves broccolimosen.

Broccolimos

Kom kartoflerne i en gryde med ekstra meget vand. Der skal være vand nok til, at du kan komme broccolien i senere uden at tilsætte mere vand. Skær stilken af broccolien og snit de grove dele af. Skær stilken i 4-5 stykker og kom dem i gryden sammen med kartoflerne. Kog det hele i 16-17 min. Imens skærer du resten af broccolien i mindre stykker. Når kartofler og stilk har kogt i 16-17 min. kommer du resten af broccolien i vandet, og lader det hele koge i 2-3 min. Tjek at kartoflerne er gennemkogte, før du tager gryden af blusset. Hæld vandet fra. Mos kartoflerne med et kartoffelmosjern eller med piskerisene på din håndmixer (uden at tænde håndmikseren). Tilsæt smør og fløde og pisk mosen til den får den ønskede konsistens. Hvis du vil have en ”rustik” mos, skal du kun piske i kort tid. Smag til med salt.

Tips:

Den grønne mos smager også godt med skinke, laks eller tomatsauce med hakket kød. Og den er også god kold! Du kan bruge mælk i stedet for fløde.

Udarbejdet af Birgitte Nymann